Најновије

У Сарајеву демонстранти траже оставку владе

СAРAJEВO - Учесници протеста у Сараjеву, коjи су стигли пешке из многих градова федерациjе БиХ, разишли су се испред Парламента фБиХ где су тражили оставку ентитетске владе због лошег социjалног и привредног стања, али су се окупили испред Градске већнице коjа се вечерас отвара у нади да ће тамо наћи политичаре коjи ће их саслушати.
ФОТО: Википедија (Сарајево-Миљацка)

ФОТО: Википедија (Сарајево-Миљацка)

Tаj репрезентативни обjект коjи jе оштећен 1992. године након 18-годишње обнове треба да буде свечано отворен, обезбеђуjе га велики броj полицаjаца, а део протестаната наjављуjе да ће тамо покушати да дођу до политичара и пренесу им своjе поруке. Претходно су демонстранти, њих неколико стотина, тражили да им се обрате представници државних институциjа, а ако се то не деси, запретили су да ће ући у те зграде и тамо преноћити. Протести су почели симболично у пет до 12, на Дан Eвропе и победе над фашизмом, а учесници су допешачили под слоганом "Mарш слободе - пут без повратка". Демонстранти су тражили наjпре отворену седницу Парламента фБиХ у коjоj би учествовали представници општина у коjима су организовани пленуми грађана, а затим и ванредну седницу федералне владе чиjу оставку траже због тешког социjалног стања у земљи. У државним институциjама, међутим, данас ниjе било чланова извршне и законодавне власти, а седница Парламента jе заказана тек за 30. маj.
Зграда Владе jе,ипак, била ограђена заштитном оградом, а скуп су обезбеђивали и специjалци.
Грађани су са скупа поручили да су их глад, празан стомак, немаштина, затворене фирме, а наjвише неправда и пљачке политичара коjи отимаjу њихову имовину и затвараjу фирме, извели на улице како би их коначно скинули са власти, пишу локални медиjи. Данашњи протест покренули су активисти и учесници пленума грађана из неколико градова у фБиХ, израсли из протеста у федерациjи, коjи су почели пре три месеца, са социjалним захтевима, али и захтевима за сменом федералне и кантоналних влади, од коjих су неке поднеле оставке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА