Најновије

Странке потрошиле преко 2 милијарде динара на изборима, а од тога 40% СНС!

БEOГРAД - За овогодишње парламентарне изборе странке су приjавиле да су утрошиле више од две милиjарде динара, а више од 40 одсто те суме, 942 милиона, приjавила jе Српска напредна странка, коjа jе и освоjила наjвећу подршку бирача, обjавила jе данас Tранспарентност Србиjе.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Програмски директор те организациjе Немања Ненадић казао jе данас на конференциjи за новинаре, представљаjући извештаj о мониторингу финансирања изборне кампање, су све остале парламентарне странке приjавиле тек 640 милиона динара трошкова у кампањи. Oн jе рекао и да су три партиjе водиле скупе кампање, потрошиле су 442 милиона динара а остале без посланика у Скупштини Србиjе.
Из буџета jе овог пута, рекао jе Ненадић, финансирано 754 милиона динара, као и да jе то сличан обим финансирања као и 2012. године, "ако би се посматрали само парламентарни избори".
"Mеђутим, тада су исте партиjе добиле знатно више новца из буџета због истовременог одржавања председничких, покраjинских и локалних избора (укупно више од 17 милиона евра), а обим кампање ниjе био знатно већи", казао jе Ненадић. Приметио jе и да за ову изборну кампању постоjе одређени "непокривени расходи" и да наjвећи удео у неизмиреним рачунима има ЛДП коjа ниjе ушла у парламент (86 одсто). ДС С и УРС чиjи посланици такође нису ушли у парламнт имаjу више од 44 одсто неизмирених рачуна, а демократе 30 одсто. "Oчигледно jе да ће ове странке бити у великим финансиjским тешкоћама због прескупе изборне кампање, а у међувермену су ЛДП, УРС, ДС С остале без прихода из републичког буџета", истакао jе Ненадић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА