Најновије

Сваки други млади човек на планети је сиромашан или незапослен...

СВЕТ - Генерални директор Међународне организације рада (МОР) Гај Рајдер изјавио је да су млади људи суочени са кризом запошљавања без преседана, те да је више од 74 милиона младих широм света без запослења, од укупно 200 милиона незапослених, а сиромашних радника је 228 милиона.
У лампи је спас...

У лампи је спас...

Рајдер је, на форуму о запошљавању младих у Женеви у организацији МОР-а, навео да је тако сваки други радно способан млади човек или сиромашан, или незапослен, пренео је швајцарски лист "20 минит".
У току наредних 10 година, више од 600 милиона радних места би морало бити створено, од тога око 400 милиона за просто апсорбовање, односно за упошљавање оних који стижу на тржиште рада, а реч је углавном о младим људима.
- За земље у развоју изазов није само у обезбеђењу нових радних места, већ и у гарантовању квалитетног запошљавања младих који су често учесници сиве економије - истиче Рајдер. Генерални секретар Организације уједињених нација Бан Ки-мун казао је да је стопа незапослености међу младима у свету, како у богатим, тако и у сиромашним земљама, доста је виша од оне у категорији старије популације, тако да је незапосленост младих права глобална епидемија и представља велики изазов наше епохе.
Много младих људи широм света, како је рекао, принуђено је да ради врло лоше плаћене послове, без икакве социјалне заштите, често у оквиру сиве економије.
Према истраживању које је водио МОР, у 20 земаља са слабим или средњим дохотком три четвртине младих радника, старости од 15 до 29 година, ангажовано је у каналима сиве економије, као запослени или самозапослени. Ризик од рада на црно још је већи код девојака. За младе уопште у овим земљама тешко је да направе добар почетак на тржишту рада. Они ризикују да уђу у зачарани круг обављајући лоше плаћени посао у лошим условима, преносећи сиромаштво на наредне генерације, констатовали су учесници форума. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА