Најновије

Захваљујући овом рецепту, дневно се смањује обим струка за 1 цм!

Захваљујући овом рецепту, жене су смањивале дневно обим струка за 1 цм. Овај мелем елиминише вишак масноће и воде из организма, побољшава функцију мозга, побољшава памћење, побољшава слух и вид”, тврди  др. Стефановска.
Фото: doktori.mk

Фото: doktori.mk

Главни састојци овог рецепта су: свеж рен, непрскани лимуни са кором и мед. О рену Рен (лат.Armoracia rusticana ) је вишегодишња биљка зеленог лишћа, белог корена и љутог укуса. Потиче са Медитерана и из западне Азије. У исхрани се најчешће употребљава корен рена, али изузетно су укусни и помало пикантни млади листови биљке. Због свог састава (витамин Ц, калијум, витамин Б1, витамин Б6, гвожђе, калцијум, витамин Б2, магнезијум, фосфор…) рен је осим гурманско, изузетан и као лековито средство. Његову лековитост познавали су и Стари Грци. Још 1500. година п.н.е. користили су га за ублажавање болова у леђима. Из тих дана вреди и изрека: “Ротквица вреди тежину олова, репа тежину сребра, а рен тежину злата.” Неизоставан је додатак разним јелима, посебно уз масну храну јер помаже да се лакше пробави. Рен чисти организам, убрзава метаболизам, отклања умор, па се највише препоручује дијабетичарима. Потиче размножавање и развој корисних бактерија у цревима. Сок од рена уништава бактерије дизентерије, салмонеле, туберкулозе, као и многе гљивице које паразитирају на човеку и биљкама. Побољшава функцију органа за пробаву тако што стимулише  лучење желучаних и цревних сокова, жучи и ензима из гуштераче. Рен потиче и рад јетре, потиче рад срца и циркулацију, а уз то, одличан је диуретик те помаже код реуматизма. Како сачувати свеж корен? Свеж корен може се користити преко целе године, ако се правовремено закопа у влажан песак или држи у подруму. Ако имате већи корен, можете изрибати потребну количину, а остатак замотати у алуминијску фолију и оставити у фрижидеру у кутији за поврће. Ако желите да вам изрибани рен остане свеж и након три недеље, помешајте га са кашичицом шећера и 4 кашике лимуновог сока или сирћета. У добро затвореној тегли, рен може стајати у фрижидеру до 3 недеље.

Рецепт за мелем за мршављење др Стефановске

Састојци: - 125 гр рена - 3 непрскана лимуна - 3 кашике меда Поступак: Измиксајте 125 грама рена. Узмите три лимуна, расеците их, извадите из њих семенке, па их заједно са кором такође измиксајте и помешајте са измиксаним реном. У то додајте три кашике меда и све добро измешајте. Чувајте овај мелем у затвореној теглици у фрижидеру. Узимајте по једну малу кашику мелема два пута дневно уз оброке. Узимајте овај мелем током 3 недеље и гледајте како се обим  струка смањује. Извор: Магазин.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА