Најновије

Црна Гора неће добити позив за чланство у НАТО

БРИСEЛ - Црна Гора и Грузиjа ове године неће бити позване да уђу у НATO, мада су обе земље напредовале на путу ка чланству, саопштио jе jутрос генерални секретар ове организациjе Aндерс фог Расмусен.
Фото: НАТО

Фото: НАТО

"Са Црном Гором ћемо почети интензивне и усредсређене разговоре, а наjкасниjе до краjа 2015. године ћемо одлучити да ли да jе позовемо да уђе у савез”, рекао jе Расмусен новинарима на почетку другог дана заседања министарског савета НATO у Бриселу. Црна Гора се надала да би позив за учлањење могла да добиjе већ у септембру ове године, на самиту НATO у Велсу. Kада jе реч о Грузиjи, генерални секретар jе наjавио да ће уместо учлањења овоj земљи бити понуђен "значаjан пакет" коjи ће jоj помоћи да се приближи НATO. "Детаљни садржаj тог пакета биће утврђен током следећих неколико недеља", рекао jе он.
Дипломатски извори у седишту НATO кажу да земље чланице нису током jучерашњег дана постигле сагласност у вези са учлањењем ових земаља, а да jе главни противник учлањења Грузиjе била француска, коjа jе заузела став да би таj потез непотребно иритирао Русиjу.
Kада jе реч о Црноj Гори, превладало jе мишљење да су неопходне даље реформе, пре свега на политичком плану и на пољу владавине права. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА