Најновије

ВУЛИН: Морамо усвојити Закон о раду!

БЕОГРАД - Министар рада Александар Вулин нагласио је да нови Закон о раду мора да се усвоји, како би привреда кренула напред. Министар за рад, запошљавање и борачка питања каже да је, када је реч о Закону о раду, држава све што је радила, радила са идејом да дође до компромиса.
Закон мора проћи! (фото Јутјуб)

Закон мора проћи! (фото Јутјуб)

- Нови Закон о раду мора бити усвојен, јер без њега није могуће привреду ставити на ноге. Нико нема интерес да отпушта раднике, навео је Александар Вулин, министар за рад, запошљавање и борачка питања. Он наводи да, када је реч о Закону о раду, држава све што је радила, радила са идејом да дође до компромиса. - Овог јутра, премијер Александар Вучић понудио је проширено дејство колективног уговора. Дакле, и тај кључни аргумент је понуђен. Нажалост, добијам сигнале да је синдикат спреман да напусти разговоре, рекао је Вулин и додао да је то “реформски закон који мора да буде усвојен, јер без њега није могуће привреду ставити на ноге”. Према његовим речима, сви релевантни инвеститори који улажу у овој земљи дали су подршку том закону. Министар рада негирао је да ће нови закон довести до отпуштања и подсетио да је са садашњим законом о раду више од 500 хиљада људи остало без посла.
Прочитајте још:БРИСЕЛ: У току је састанак о ситуациjи у Kосовскоj Mитровици
-Ви мислите да треба да донесете закон да би ‘Бритиш американ тобако’ некога отпустио. Па, то нема смисла. Људи из иностранства питају за закон о раду, закон о стечају, реформске законе. Коначно постајемо нормална земља у којој се пита за економију, а не за Хаг – констатује Вулин. Репрезентативни синдикати су напустили преговоре о изменама Закона о раду, и сутра ће вероватно донети одлуку о протестима, изјавио је секретар Савеза самосталних синдиката Србије Зоран Михајовић. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА