Најновије

Гаши: Ко гради илегалне тргове, биће кривично гоњен!

ПРИШТИНА – Министар животне средине и просторног планирања Косова Дардан Гаши изјавио је да ће у складу са законом Приштина кривићно гонити све градитеље илегалних тргова на северу Косова.
Кривично дело (Фото: juntston.eu)

Кривично дело (Фото: juntston.eu)

„Активности последњих дана у Митровици, као што су зидање паркова, тргова и барикада, су илегални акти и као такви су у супротности са законима на снази у Републици Косово, односно са Законом о изградњи и Законом о просторном планирању”, саопштио је Гаши. Према његовим наводима, такво понашање не само да је нелегално, већ се сматра и кривићним делом, а они који су у то укљућени, независно од функција које имају, доводе себе у ситуацију да буду кривићно гоњени. „Треба истаћи да кривично гоњење неће мимоићи ни грађевинске компаније”, додаје се у изјави. „У име Владе Косова и Министрства животне средине и просторног планирања тражимо од свих актера да се уздрже од једностраних дела и да сачекају процес разговора који се догађа у Приштини и у Бриселу”, додао је Гаши. Прочитајте још:Ђурић и Тахири без договора о „парку приjатељства“A САД И ЗВАНИЧНО: Услов за ЕУ – потпуно одрицање од Косова! Он је навео и да је Влада Косова одлућна у намери да спроводи законе који су снази на целој територији Косова и да активно тражи решења које ће поштовати интересе грађана и законе Косова.
Средином јуна, на средини главног Ибарског моста у Косовској Митровици уклоњена је бетонска барикада, а потом су одмах локални званичници поставили бетонске жардињере, клупе и тај простор назвали „Парк мира”. После тога је код моста на Ибру почела изградња пешачке зоне и Трга Цара Лазара.
Албанци су потом пре неколико дана у мултиетничким насељима у северној Косовској Митровици поставили жардињере које су назвали трговима и дали им имена Адем Јашари (командант ОВК) у Бошњачкој махали и Трг ОВК, у насељу Суви До. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА