Најновије

Џон МекКејн: Изгубићемо рат против српске војске!

САД - Џон МекКејн, амерички политичар и сенатор, одржао је предавање 1999. године у Центру за стратешке и међународне студије, где је признао да је НАТО интервенција на Балкану осујећена, те да НАТО и САД страхују од потпуног пораза који би могли доживети од српске војске.
Џон МекКејн - у страху од Срба! (Фото: salon.com)

Џон МекКејн - у страху од Срба! (Фото: salon.com)

"Мислим да нико од нас није могао да предвиди брзину којом је српска војска поразила наше циљеве на Косову, као и обим тог пораза." - рекао је МекКејн, пише утицајни амерички портал "The American Conservative". "Да, рат траје само три недеље, да, НАТО ће највероватније победити у овом сукобу са доста инфериорнијим противником, али победу нећемо остварити претварајући се да све иде глатко." - рекао је тада МекКејн у свом предавању. "Ми смо у опасности да изгубимо рат од српске војске без обзира што је она слабо опремљена, што има опрему из прошлих времена и слабу авијацију, уколико наши ваздушни удари не буду веома снажни, масивни и стратешки добро осмишљени." - рекао је МекКејн.
Прочитајте још:Москва узвраћа ударац: САД одговорне за сукоб у Украјини
МекКејн је у свом предавању рекао да државни врх на челу са председником је више пута напоменуо да копнена интервенција против војске Србије мора бити избегнута. "Треба гађати и болнице, и школе, и пијаце, и практично све. Без граница. Да, ми ћемо жалити за људским жртвама као да су наше, али оне су неизбежне." - рекао је МекКејн, пише "The American Conservative" у тексту под насловом "Лудило Џон МекКејна" објављеном још 2008. године. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА