Најновије

НОЋАС ПОЧЕО РАТ: Сирене широм Израела, испаљено преко 40 ракета!

Израел се вечерас нашао на удару жестоке баражне ватре из појаса Газе и сирене за ваздушну опасност огласиле су се и у централном делу земље, подручју Јерусалима и на северу код Бињамине, удаљене више од 50 километара од Тел Авива, јављају израелски медији.
Нема краја сукобима(Фото: jafrianews.com)

Нема краја сукобима(Фото: jafrianews.com)

Преко 40 ракета испаљено је у тај део Израела и то је највећи број дугометних ракета икада испаљених из појаса Газе. Противракетни систем "гвоздена купола" пресрео је више ракета и није било озбиљнијих повреда током напада. Два пројектила су пресретнута изнад подручја Тел Авива и две експлозије су се чуле у Јерусалиму убрзо после сирене, око 22 сата по локалном времену. Хиљаде становника града је брзо ушло у склоништа за бомбе. Полицијски портпарол Мики Розенфелд рекао је да ни једна ракета испаљена из Газе није пала директно у Јерусалим, али су по свој прилици две експлодирале надомак града. Сирене су се чуле у Ришон Лециону, Бат Јаму, Холону и Бнеи Браку.
Прочитај још:(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ: Муслимани масовно руше џамије у Ираку!
Израелске ваздухопловне снаге напале су 50 циљева у појасу Газе за последња два сата у склопу иперације Заштитна ивица, чиме је укупан број погођених мета достигао 200. Напади из Газе на централни Израел означавају проширење радијуса ракетирања. Прва ракета из Газе доспела је до Тел Авива за време војне операције против Хамаса у новембру 2012. године. Циљ нове операције је да се заустави ракетна ватра из те палестинске територије. Израелска влада одобрила је мобилизацију до 40.000 резервиста, наговештвши могућу копнену офанзиву која је избегнута 2012. У међувремену расте број палестинских жртава и од почетка офанзиве достигао 19, укључујући троје деце. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА