Најновије

ИСТРАЖНИ КОМИТЕТ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ОТКРИО: Више од 3.100 страних плаћеника бори се на страни Оружаних снага Украјине

На украјинској страни учествује 816 људи из Сједињених Држава, 719 из Канаде, 694 из Велике Британије и 712 из Грузије.

У сукобу у Украјини на страни Оружаних снага Украјине учествује више од 3.100 страних плаћеника, а већина њих долази из Сједињених Држава и Канаде, саопштио је Истражни комитет Руске Федерације.

Како се наводи, на украјинској страни учествује 816 људи из Сједињених Држава, 719 из Канаде, 694 из Велике Британије и 712 из Грузије.

Истражни комитет је издао налог за хапшење пет страних војних лица, тачније тројице Американаца: Деве Калеб Виктора, Елербрука Марк Вилијама и Молдонада Мајкл Пола, Енглеза Ејреса Марк Џона и Француза Куеста Иго Жилијена.

Додаје се да су у току мере за лоцирање где се налазе, како би се ухапсили.

Претходно је бивши француски обавештајац за борбу против тероризма Никола Синкини изјавио да плаћеници у Оружаним снагама Украјине из Француске често објављују своје фотографије на друштвеним мрежама и да их је у том погледу лакше идентификовати него агенте француске владе у тој земљи.

"Французи, који су самоиницијативно отишли ​​да се боре у редовима Оружаних снага Украјине, активно пропагирају своје активности", указао је.

Како је додао, најмање 75 француских плаћеника у Украјини је убијено, рањено или враћено у Француску од почетка Специјалне војне операције.

Француско Министарство спољних послова, упркос објављивању информација о Французима убијеним у Украјини у француским медијима, негира присуство француских плаћеника у редовима Оружаних снага Украјине, оптужујући Русију за "дезинформације".

КАД РУСИ ОВО ЗАПОЧНУ, ДОЛАЗИ КРАЈ РАТА! Прво ће нестати енергетски објекти, па фабрике дронова, а онда...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА