Најновије

ГСП: Од 1. септембра за све обавезна овера картица!

Измењени  правилник о тарифном систему у јавном градском превозу данас ступа на снагу, док ће са почетком нове школске године, дакле од 1. септембра, бити обавезно и оверавање картица за све путнике!
Сви на оверу (Фото: Ртвбн.цом)

Сви на оверу (Фото: Ртвбн.цом)

Најављене промене засада неће бити драстичне, како су се многи корисници прибојавали, само ће услови за остваривање права на повлашћен, односно бесплатан превоз, бити пооштрени. То међутим, не важи за суграђане старије од 65 година који ће и даље моћи да се возе бесплатно уз одговарајућу картицу и обавезно плаћање годишње електронске регистрације.

Највише проблема, барем на први поглед, могла би да изазове одлука о валидацији картица, обавези која ће важити како за оне који имају персонализоване, тако и неперсонализоване путне исправе.

- Изменом правилника се, у циљу смањења злоупотреба код издавања бесплатних и повлашћених картица, јасније прецизира документација потребна за остваривање права за издавање персонализованих картица - објашњавају у граду. - Такође, уводи се могућност блокаде персонализоване картице, чиме се повећава степен контроле над издатим бесплатним и повлашћеним картицама.

Када је у питању издавање ученичких, односно студентских легитимација, пооштрени услови подразумевају да они похађају акредитоване школе, односно факултете. Од инвалида и пензионера, који услугу превоза плаћају са попустом, или категорија које имају право на бесплатан превоз са неограниченим временом трајања уз одговарајућу картицу, тражи се да решења којима доказују свој статус буду правоснажна.

Прочитајте још:

Погођен конвој са избеглицама код Луганска, има жртава

Следећи корак Москве: Забрана увоза страних аутомобила

Суграђани који право на повлашћену или бесплатну вожњу остварују по основу болести, убудуће ће имати бенефиције само уколико имају одговарајућу шифру болести.

СТУДЕНТИ САМО ДО 26 ГОДИНА

ПО новоме, превоз са попустом за ученике средњих школа уместо до 21, важи до 20 година, док се за студенте граница са 30 спушта на 26. Тиме је усклађено право на субвенционисано коришћење превоза са условима који важе приликом остваривања права на породичну пензију.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА