Најновије

Како се Србија спрема за могућу појаву смртоносне еболе?

БЕОГРАД - Због избијања епидемије еболе у свету, највеће у последњих 40 година, на београдском Аеродрому "Никола Тесла" ће од данас бити појачано присуство граничне санитарне инспекције, а предузеће се и све друге потребне мере да се предупреди појава ове болести, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.
Опасна зараза прети... NBCnews.com

Опасна зараза прети... NBCnews.com

Београдски аеродром је "најугроженије подручје због транзита из места захваћених епидемијом", рекао је он новинарима након обиласка граничне санитарне инспекције. Најављујући да ће се смене инспектора дуплирати и да се креће и "са агресивном кампањом поделе флајера", Лончар је додао да ће мере појачаног наџора обухватити и нишки аеродром, на коме се обављају чартер летови. Нећемо се опустити ни у друмском и другом саобраћају", рекао је он и оценио да ће надлежни успети да предузму све што је потребно да се спречи ширење еболе на наше подручје.
Прочитајте још: Приликом сечења струје нападнути радници Електордистрибуције!У чак 42 одсто градова се пије неисправна вода!
Светска здравствена организација (СЗО) нам шаље детаљна упутства и препоруке о понашању, сходно развоју ситуације, истакао је министар и подсетио да је од јануара у свету регистровано више од 730 преминулих и 1.323 заражених еболом. Наводећи да су симптоми еболе "повишена температура, повраћање, пролив, дрхтавица, бол у грлу", он је рекао да је са инспекторима на аеродрому данас договорено да путник за кога се посумња да је заражен одмах мора у карантин. Ако добијемо сигнал да за цео један авион постоји сумња да су путници заражени, припремљена је додатна просторија у коју они улазе директно са писте, која има сталну комуникацију са службом хитне помоћи, болницама, заводима за јавно здравље, објаснио је Лончар и додао да се "онда креће са спровођењем свих процедура које је прописала Светска здравствена организација. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА