Најновије

РУСИЈА: Европска Унија тајно наоружава Украјину!

МОСКВА - Руско Министарство иностраних послова оптужило је данас Европску унију да "у тајности" укида забрану о снабдевању Украјине војном технологијом и опремом.
Напето... (Фото: alexandrelatsa.ru)

Напето... (Фото: alexandrelatsa.ru)

"Током протеклог састанка Савета Европе у Бриселу, лидери држава чланица ЕУ су се сложили да у тајности укину забрану на извоз у Кијев опреме која би могла да буде коришћена за унутрашњу репресију", навело је руско Министартсво спољних послова у саопштењум постављнаом на свом веб сајту.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Претио Стрелкову, па испоручен Стрелкову!(MAПА) Украјинци стежу обруч око Доњецка и ЛуганскаПАНИКА У БРИСЕЛУ: НАТО сазива хитан самит због војне претње Русије!
Извоз војне технологије и опреме је, такође, дозвољен, стоји даље у саопштењу МИП Русије. Рестрикције на увоз наоружања и војне опреме уведене су 20. фебруара, док је на власти у Украјини био свргнути председник Виктор Јанукович. "ЕУ је тада веровала да није исправно снабдевати наоружањем и опремом Јануковичев режим. Сада, упркос томе што режим у Кијеву наставља војну операцију на истоку земље, ЕУ одлучује да дозволи извоз војне опреме у Украјину", наводи се у саопштењу и истиче да су то "двоструки стандарди". Руско Министарство је, такође, позвало ЕУ да их не буду под утицајем Вашингтона у вези са ситуацијом у Украјини. Раније данас, британски премијер Дејвид Камерон рекао је да НАТО мора да се преиспита како би био способан да боље брани своје чланице од потенцијалне војне претње Русије. Британски премијер, који ће наредног месеца бити домаћин самита НАТО у Велсу, рекао је да ће искористити скуп да затражи преиспитивање односа са Русијом на дуже стазе, јер "Москва доживљава НАТО као противника". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА