Најновије

Пастор води преговоре

Најкасније  почетком наредне седмице, Иштван Пастор отпочеће серију разговора о формирању нове, концентрационе војвођанске владе - сазнају „Новости“.
Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

Иштван Пастор (Фото: ЈуТјуб)

Његовим договором са Александром Вучићем, СНС је, практично, за то потврдила свој пристанак, позив ће бити упућен и свим другим странкама које имају посланике у Скупштини Војводине, а ко ће му се још одазвати, засада је неизвесно.

- Нико нас још није звао, а када се то деси наша одлука ће зависити од тога да ли ће се уважити основна програмска начела ЛСВ везана за Војводину - каже за наш лист заменик председника те странке Бојан Костреш.

С обзиром на то да је НДС, додуше привремено, иступио из преговора о реконструкцији покрајинске владе које су та странка и ЛСВ, до договора Вучић - Пастор, водиле са ДС, Костреш јуче није могао да прецизира шта ће бити с тим преговорима.

- Најпре морамо да видимо где се заправо налазимо, јер ми и ДС заједно имамо мање од 60 посланика и ако се НДС са својих пет мандата не врати, практично више немамо већину у Скупштини Војводине - додао је он.

Пасторов позив још није стигао ни у ДС која га, мада понавља став да неће у исту владу са СНС, ипак не одбацује унапред.

- Када нас, и ако нас, господин Пастор буде звао, страначки органи ће одлучити хоћемо ли позив прихватити или не - каже за „Новости“ председник Покрајинског одбора ДС Мирослав Васин.

Прочитајте још:

МекДоналдс одбацује оптужбе, „Наши“ траже проверу и упозоравају на случајеве у Русији!

Пронађен ванземаљски екосистем испод леда на Антарктику?

У војвођанском делу НДС нико јуче није био спреман да коментарише евентуални почетак преговора о концентрационој влади. Они, наиме, чекају да се, сутра, из иностранства врати председник те странке Борис Тадић и одмах састане са лидером ЛСВ Ненадом Чанком који се данас враћа са одмора.

ДЕМОКРАТЕ ГУБЕ ПОСЛАНИКЕ

У ишчекивању  расплета војвођанског чвора, посланички клуб ДС се, по свему судећи, и даље круни.

- После избора 2012. било нас је 59, до пре неколико дана 48, а сада је још један колега прешао у самосталне посланике - каже извор „Новости“ из ДС.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА