Најновије

Смотра изворног народног стваралаштва Хомољски мотиви од 25. до 30 августа

Београд - Хомољски мотиви, смотра изворног народног стваралаштва која се одржа од 1960. године, ове године упркос штетама од поплава на чије је санирање утрошено много новца,, неће бити ништа мање богати садржајима него пре, пре свега захваљујући томе што се већи део извођача одрекао хонорара  - речено је на претстављању ове манифестације у Београду.
Плакат манифестације

Плакат манифестације

У Кучеву ће од 25 – 30. августа бити на окупу они који воле песме о хајдук Вељку, они који воле или желе да пробају хомољски сир, мед или неко од старих народних јела,  те они који воле старе занате. Биће показан стари начин испирања злата а  на ликовној колонији скликане лепоте Хомоља, околине Кучева и града,  разгледаће се хомољске пећине. - Пре више од четри деценије бацили смо племенити, брушен мален камен у мирне воде Звижда и Хомоља, брдовитог Кључа и љуте Крајине, распеваног Левча и Ресаве, разигране Јасенице и валовите Шумадије, равног стига и Поморавља. Кругови се раширише. На позив се одазваше играчи, свирачи и певачи. Тако насташе хомољски мотиви – рекао је директор ТО Кучева Небојша Брсановић.
Прочитајте још: (ФОТО) ДА ЛИ ЈЕ ПРЕПОЗНАЈЕТЕ: Јелена Јанковић променила изглед!
Најбогатији програм биће у суботу 30. августа када ће између осталог посетиоци видети дефиле учесника Смотре „Хомољски мотиви“ улицама Кучева, наступ изворних група и избор најлепше пастирице Смотре. Такмичење трубача „Труба Мирослава милета Матушића биће одржано дан пре у петак вече када је предвиђен и ватромет. Извор:. Правда Д. Башовић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА