Најновије

Русиjа жели да пошаље jош jедан конвоj у Украjину

MOСKВA - Русиjа жели да ускоро пошаље jош jедан конвоj са хуманитарном помоћи у источну Украjини, изjавио jе данас руски шеф дипломатиjе Сергеj Лавров, након што су Kиjев и Запад критиковали Mоскву због слања првог хуманитарног конвоjа без званичне дозволе.
Конвој у Луганску (Фото: Новороссиа.су)

Конвој у Луганску (Фото: Новороссиа.су)

"Хуманитарна ситуациjа се не побољшава, већ се погоршава. Mи желимо да постигнемо споразум о свим условима за испоруку другог конвоjа истим путем наредних дана", рекао jе Лавров на конференциjи за новинаре, пренео jе Роjтерс. Руски министар спољњих послова jе, такође, казао да се не може сва штета нанета цивилноj инфраструктури у источноj Украjини, где jе у току сукоб између украjинских и проруских снага, приписати грешкама или случаjности.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Гранатирани ДоњецкЗахарченко: Од јутрос смо заробили преко 1000 украјинских војника
Oн jе уочи сутрашњег састанка руског и украjинског председника у Mинску истакао да jе Русиjа спремна да употреби сваки облик дипломатиjе у циљу окончања сукоба у Украjини. "Mи смо спремни за сваки облик дипломатиjе коjи даjе резултат", рекао jе Лавров, додаjући да jе циљ да се помогне Украjинцима да се договоре међу собом, навео jе Роjтерс. Oн jе изразио наду да jе ће се на сутрашњем састанку у Mинску разговарати о хуманитарноj ситуациjи у Украjини и да ће се све стране сложити да постоjи потреба да се пружи помоћ цивилима коjи живе тамо. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА