Најновије

Чучковић: 5.000 решења за помоћ поплављенима

БЕОГРАД – Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је данас да је општинска управа до сада издала 5.000 решења која су основ за добијање државне помоћи за санацију поплавом оштећених стамбених објеката.
Фото: УРС

Фото: УРС

Од тог броја решења, у 179 случајева уложена је жалба, а близу 500 решења су одбијајућа, односно грађани не могу бити корисници помоћи у највећој мери јер поседују другу некретнину за коју су већ добили решење или нису власници објеката, саопштено је из обреновачке општине. Чучковић је рекао да је до данас обрађено 6.680 предмета и исто толико грађана је позвано да дође по своје решење, али се 1.680 људи није одазвало, због тога што су били спречени да дођу у одређеном термину или што имају одређених имовинско-правних проблема.
 Не пропустите:У Србији дневно нестану четири особе
Говорећи о решењима за срушене стамбене објекте, Чучковић је истакао да је за такве објекте потребна темељнија обрада и више документације. „Што се тиче срушених кућа, дијагностификовали смо 167 таквих објеката. Од тога је у старту десет окарактерисано као нестамбени објекти (шупе или гараже), те нису узети у разматрање. Тако да је 157 предмета до сада обрађено, издато је 88 решења, 48 решења су са позитивним исходом, односно ти људи ће добити нови дом или финансијску надокнаду”, истакао је Чучковић. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА