Најновије

(ВИДЕО) На Кучајским планинама обучавају децу за рат!

БЕОГРАД - Девојчице и дечаци пуцају из реплика „калашњикова“, раде склекове и спавају у пећини. То су неки од призора на фотографијама са Светолазаревог православног омладинског кампа (СПОК). Камп је јулу у беспућу Кучајских планина организовала „Српска истински православна црква“ (СИПЦ).
"Обука" малишана (Фејсбук)

"Обука" малишана (Фејсбук)

Овековечено је како су малишани узраста од седам до 17 година, десет дана живели у војничким условима у природи, пешачили по десет километара и спавали у пећини, носили маскирне униформе и учили да пуцају из такозваних аирсофт пушака.
Прочитајте још:Гуча спремна за лудило!Срби чувајте се, за еболу нема лека!У Краљеву почела ОРА (Омладинска радна акција)
На сајту СИПЦ-а истакнуто је да се камп спроводи на Кучајским планинама последње две године, као и да је „веома пожељно да се у СПОК-у следећих година нађе већи број тинејџера“ јер је овакав вид едукације потребнији тинејџерима. СИПЦ је назив за неканонску и непризнату православну цркву која од 1995. делује у Србији. Они су православни фундаменталисти којима је главна идеологија антиекуменизам против католика, али и прекид свих контаката с другим хришћанима. Сматрају и да је православна црква пала у јерес. Први човек СПИЦ-а је Немања Станковић, познатији као епископ Акакије. - Извиђачи пуцају из ваздушних пушака. Ако се гледа злим очима, онда то неко може да протумачи негативно. Ово није само верски камп већ и патриотско-црквени и ми учимо омладину на одбрану отаџбине и народа сада када је војска укинута. Обавеза је одбрана своје државе и народа. Ово је летњи камп који траје само десет дана, а не током целе године. Родитељи сами шаљу децу - каже за „Блиц“ епископ СПИЦ-а Акакије. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА