Најновије

Ово су имена ухапшених у акцији “Месо”

По налогу Тужитељства БиХ у више градова спроводи се акција шифрованог назива “Месо”.
Илустрација, фото: Коха

Илустрација, фото: Коха

Како је саопштено из овог тужилаштва, ради се о једној од највећих акција у борби против организованог криминала и вишемилионских порезних утаја. Акцијом руководи тужилац Тужитељства БиХ, из Оперативног стожера акције, а у активностима на терену делује више стотина полицијских службеника СИПА и УИО БиХ. У активностима су пружале подршку и полицијске снаге МУП-а ХНК и ЗХК у местима где су вршена лишења слободе и претреси. О свим активностима директно се информише и главни тужилац Тужилаштва БиХ, с обзиром да се ради о једном од најсложенијих предмета организованог криминала у постдејтонској БиХ.
Вести из рубрике:НАТО препоручује Црној Гори: Заборавите бомбардовање 1999. годинеХрвати би да хапсе брата Вука Драшковића због пословања у Хрватској!Суд у Минхену тражи потврду да је Аркан мртав
Ради се између осталог, о порезним утајама у износима од више од 11 милиона КМ (5.625.000 евра), које су почињене са оснивањем и каснијим фиктивним гашењем предузећа, са остављеним великим дугом за порез. Наведена предузећа су се бавила увозом, производњом и прерадом меса и месних прерађевина. За наведене вишемилионске износе је оштећен буџет БиХ те на тај начин и сви грађани ове земље. Активности се спроводе на укупно 14 локација у градовима широм Босне и Херцеговине, а бит ће реализирано лишење слободе око 10 осумњичених особа, као и претреси у 3 предузећа.
У акцији „Месо“, претресени су објекти и предузећа, чији су власници или које користе осумњичени: Јерко Иванковић-Лијановић (1969.), Славо Иванковић-Лијановић (1957.), Јозо Иванковић-Лијановић (1962.), Младен Иванковић-Лијановић (1960.), Милорад Бахиљ (1953.), Јозо Слишковић (1956.), Венка Иванковић (1941.), Жељко Микулић (1959.), Здравко Иванковић (1968.), Драженко Квесић (1968.), Мирослав Чолак (1941.), Лијан-Стипе Иванковић (1933.), Мирјана Шакота (1958.), Мирко Галић (1954.).
Наведене осумњичене особе су под истрагом и осумњичене су за казнена дјела организовани криминал из члана 250. ставак 3. Казненог закона БиХ, а у вези са казненим делима неплаћање пореза из чланка 211., порезна утаја или превара из чланка 210. и прање новца из чланка 209. КЗ БиХ. Извор: Фокус.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА