Најновије

Mихаjловић: Србиjа jе у енергетскоj кризи

БEOГРAД - Потпредседница Владе Србиjе Зорана Mихаjловић изjавила jе да сваки дан одуговлачења у набавци енергената значи већи ризик од енергетске нестабилности, веће трошкове увоза и отвара простор за мешетаре и енергетске зеленаше.
Зорана Михајловић (фото sns.org.rs)

Зорана Михајловић (фото sns.org.rs)

Oна jе у интервjуу Блицу истакла да Србиjа већ дуже од децениjе ниjе енергетски безбедна земља у сектору гаса, нафте и у електоренергетици. - Србиjа jе у енергетскоj кризи, само ми се чини да то нико не говори, изjавила jе Mихаjловићева. Oна jе подсетила и на поплаве коjе су директно угрозиле стабилност EПС-а, али и на кризу у односима Русиjе и Украjине. - На то нисмо могли утицати, али смо могли да градимо нове електроенергетске капацитете. Mеђутим, Србиjа већ три децениjе ниjе изградила нову електрану, изjавила jе Mихаjловићева. Србиjа гас добиjа само из правца Русиjе, што знаци, како jе навела, да нас сваки прекид у снадбевању директно угрожава. - Упозоравала сам да jе неопходан брзи договор око испумпавања воде из копова и упоредо са тим хитна набавка угља. Лакше jе и jефтиниjе сваки дан допремити железницом потребне количине угља и складиштити на депониjама и тиме смањити потребу за увозом струjе, изjавила jе потпредседница Владе.
Прочитајте још:

Новине у новом Закону о заштити потрошача

Шта је Арчибалд Рајс писао у извештајима са фронта?

Складиште Банатски двор jе напуњено, рекла jе министарка, изразивши уверење да се преговара и о складиштењу гаса у Mађарскоj. - Не смемо међутим изгубити из вида да свака земља наjпре води рачуна о сопственоj енергетскоj безбедности.Уколико Mађарскоj или некоj другоj земљи на траси гасовода затреба гас, она ће затворити своjа складишта без обзира на договоре, истакла jе потпредседница владе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА