Најновије

"Недићевци" у споту Жандармерије угрожавају ЛСВ (ВИДЕО)

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) затражила је данас од Министарства унутрашњих послова Србије да се огради од промотивног спота Жандармерије и оценила да је недопустиво успостављање било какве везе између Србије и представника квинслиншке власти Милана Недића из Другог светског рата.
Илустрација (фото Јутјуб)

Илустрација (фото Јутјуб)

ЛСВ је у саопштењу подсетила да је у промотивном споту Жандармерије као један од команданата наведен Боривоје Јонић, командант Српске државне страже (СДС), војне формације под Недићевом контролом. "Подсетимо, припадници те формације били су чувари окупационог система у Србији и квинслиншке Недићеве власти која је одговорна за холокауст и прогањање антифашиста у Србији. Тешко је одредити шта је страшније - ако надлежни у МУП-у ово не знају, или ако знају па су желели да успоставе континуитет у раду Жандармерије са Недићевим репресивним апаратом", наводи се у саопштењу.
Не пропустите:Бившем команданту Жандармерије плене имовину због дуга од 14 динара!Жандарм Ристић се хвалио како је Ранку Панићу поломио кичму!Жандарми неће да штите учеснике Геј параде?
ЛСВ је затражила од МУП-а да тај период деловања СДС-а оцени као дисконтинуитет у трајању и развоју Жандармерије, као и да неко одговара за "срамоту" Жандармерије, МУП-а и државе у целини. Жандармерија је, као елитна јединица, основана 1862. године. Прекид у постојању Жандармерије био је од 1944. године до 2001. године. Сада је Жандармерија у саставу МУП-а Србије и обавља најсложеније задатке. Погледајте и спот: Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА