Најновије

Загребачка улица у Београду променила име: Од сутра ће се звати...

БЕОГРАД - Градско веће утврдило је на данашњој седници Предлог решења о премени назива Загребачке улице на територији општине Савски венац у Улицу Коче Поповића и дела Кумодрашке улице на Вождовцу (од раскршћа са Дарвиновом код зграде самачког хотела до Улице војводе Степе) у Булевар Пека Дапчевића.
Нема више Загребачке у Београду (Вамедиа.инфо)

Нема више Загребачке у Београду (Вамедиа.инфо)

О овим предлозима одлучиће сутра одборници на седници Скупштине града. Коча Поповић (1908–1992) био је учесник Шпанског грађанског рата, командант Прве пролетерске бригаде, са својом јединицом учествовао у тешким борбама у Босни, а од 1944. године био је на дужности команданта Главног штаба НОВ за Србију. После завршетка Другог светског рата био је на највишим дужностима у Југословенској армији. Био је члан АВНОЈ-а од његовог првог заседања, а од 1946. био је народни посланик савезне и републичке скупштине. Био је одликован Орденом слободе, Орденом народног хероја, Орденом легије части и Орденом Суворова.

Прочитајте још:

Преминуо Вук Бојовић

Пеко Дапчевић (1913–1999) био је учесник Шпанског грађанског рата и Народноослободилачке борбе, генерал-пуковник ЈНА, амбасадор СФРЈ и народни херој Југославије. Од 1953. до 1955. године обављао је функцију начелника Генералштаба ЈНА Извор: Беоинфо/Блиц.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА