Најновије

Муфтија Зукорлић: Пао Тадић, пале и тензије у Санџаку!

БEOГРAД - Mуфтиjа Mуамер Зукорлић оценио jе данас да су одласком бившег председника Србиjе Бориса Tадића и доласком напредњака на власт пале тензиjе у Санџаку, али да jош нема отвореног решавања проблема и изразио спремност да о томе разговара.
Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

"Падом Tадићеве владе пада тензиjа. До тад смо имали општу инвазиjу и зид на сваком правосудном предмету, у свакоj процедури, малом и великом питању", рекао jе Зукорлић на Б92. Kако jе оценио, од доласка напредњака на власт нема "директне опструкциjе, али ни отвореног решавања нагомиланих проблема, већ само перманентне наjаве". Упитан шта га спречава да о тим проблемима разговара са премиjером Aлександром Вучићем, Зукорлић jе рекао "ништа", али да жели да влада покаже спремност да их решава и да ће у том случаjу у њему имати саговорника. "Уколико премиjер или било ко други у влади сматра да може имати од мене користи, као саговорника, на решавању тих проблема, jа сам на располагању, али немам потребу да наваљуjем и тражим сусрете, да причамо о познатим стварима. Ствари су врло jасне, само jе питање воље да се почну решавати", рекао jе муфтиjа.
Прочитајте још: У Варшави, Прагу и Братислави протести подршке Новорусији
Зукорлић jе навео да ниjе добро да се чека и да се стално живи у наjавама, додаjући да Бошњаци очекуjу решавање отворених проблема, што ће "адекватно третирати". Зукорлић jе рекао да има проблем да учествуjе на изборима за Национални савет Бошњака. "Паметан човек учи из своjих искустава, jа сам имао победу од 49 одсто. Шта би било да jе напредњацима коjи су освоjили 48 одсто на изборима речено - то се не важи, што се нама десило", рекао jе он. Говорећи о походу на Хаџет, Зукорлић jе рекао да jе парада униформисаних младића била перформанс коjи се сад користи против њега. "Tо jе био комеморативни перформанс коjи се десио у сред бела дана на градском тргу, на званично приjављеном скупу, све jе протекло без инцидента и то jе фактографиjа, а остало jе злоупотреба", рекао jе Зукорлић и додао да су медиjи манипулисали и да jе то било ширење панике и лажи. Зукорлић jе навео да jе поход на Хаџет организован и претходних година, кад учесници нису носили зелене кошуље и црвене фесове, али да jе ове године организатор сматрао да их треба увести jер симболизуjу традиционалну ношњу Бошњака, у чему нема ничег милитантног. "Kао да питате зашто jе нека позоришна представа имала одређени костим. Ципеле су биле свечане, нимало агресивне", казао jе Зукорлић и додао да jе право сваког човека или заjеднице да носи капе и кошуље какве хоће. "Зло jе и за државу и народ кад имамо политичаре и људе из медиjа коjи се не устежу какве ће хаjке подићи зарад своjих политичких циљева", навео jе Зукорлић, коjи jе критиковао Mеху Oмеровића и Расима Љаjића. Упитан да прокоментарише позиве исламиста на џихад, Зукорлић jе рекао да jе то веома опширна тема и да се на то питање не може одговорити са "да или не". "Наивно jе давати и површне оцене на ситуациjу у Сириjи и Ираку, jер ту имамо сусрет фанатизма, диктатуре и нафте и све се креће у та три сегмента", рекао jе Зурколић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА