Најновије

ОЕБС: У Украјини пронађене масовне гробнице, мртвима фале органи!

МОСКВА - Узнемирујуће информације о постојању тајних гробница у региону Донбаса у Украјини све су контроверзније, будући да су посматрачи ОЕБС саопштили да су пронађене три гробнице, док је руска телевизија јавила о "још три" и укупно "десетинама" масовних гробница у којима су тела којима недостају унутрашњи органи.
Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Пронађени су остаци девет особа, али поједини руски медији известили су о "стотинама" тела, а истовремено проруске снаге и украјинска војска размењују оптужбе окривљујући једни друге за злочине. Лидер самопроглашене Доњецке републике Александар Захарченко узнемирио је јавност информацијом да у пронађеним телима недостају поједини унутрашњи органи, за које није сигурно да ли су извађени убијенима или још живим људима, а представници локалне власти убрзо су демантовали истинитост ове тврдње. Захарченко је навео да су у три села, из којих се повукла украјинска војска, пронађене три масовне гробнице са више од 40 покопаних тела цивила и више лешева украјинских војника.
Прочитајте још:
Државни телевизијски канал "Русија" известио је о "неколико десетина гробница стрељаних" у неколико насеља, а према речима репортера "жртава би могло да буде на стотине". ОЕБС је потврдио постојање три гробнице и укупно девет тела, а након првих информација да је реч о телима мушкараца, почели су да пристижу и извештаји о пронађеним лешевима жена, а према тврдњама проруских сепаратиста и трудницама. Извор: Вечерње Новости Проруске снаге су за злочине одмах оптужиле украјинску војску која је држала положаје на месту пронађених гробница, а Кијев је одлучно одбацио оптужбе као "неистините и усмерене на дискредитовање украјинских трупа". Руски Истражни комитет саопштио је да ће детаљно истражити све случајеве, док је Државна дума најавила да ће од Савета Европе и ОЕБС захтевати међународну истрагу масовних гробница у Украјини. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА