Најновије

Сутра ће 7.000 полицајаца да чува хиљаду гејева!

БЕОГРАД - На Паради поноса, која ће бити одржана сутра, 7.000 полицајаца чуваће до 1.000 гејева, сазнаје Курир од добро обавештених извора.
Детаљ из филма "Содом" (принтскрин Јутјуб)

Детаљ из филма "Содом" (принтскрин Јутјуб)

Иако су полицијски синдикати јуче започели штрајк и дигли прашину изјавом да се протесту одазвало 91,6 одсто запослених, из МУП поручују да је мање од пет одсто синдикалних активиста приступило штрајку и да ће сутра град бити безбедан. - Своје редовне активности обављамо неометано. Више од 95 одсто припадника полиције одговорно и професионално извршава све послове из своје надлежности и неће дозволити да безбедност грађана и њихова имовина на било који начин буду угрожени - кажу у МУП. Како сазнајемо, учеснике параде сутра ће обезбеђивати полицајци из различитих јединица: Жандармерија, ПТЈ, САЈ, интервентна... - Први прстен ће обезбеђивати Жандармерија и интервентна. Припремљени смо за све могуће сценарије, тако да ништа не може да нас изненади - каже добро обавештени извор Курира. Бобан Стојановић, члан организационог одбора Прајда, каже да је парада увек мирна, али да су проблем они који покушавају да је угрозе. - Прошле године поноћни Прајд протекао је без иједног инцидента и то јасно показује да Прајд није претња - каже Стојановић.
Прочитајте још:

(ВИДЕО) Временска прогноза: Претежно сунчано

ТУГА: Да ли ће ЛГБТ шетња кренути од „Српског зида плача“?

Подсетимо, први покушај одржавања Параде поноса био је 2001. године, након демократских промена, и завршио се тако што су хулигани и десничарске групе претукли учеснике. Ова манифестација поново је планирана 2004, али је отказана након мартовских немира на Косову. Након више година паузе шетња је реализована тек 2010, али је прошла уз велике нереде и много повређених. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА