Најновије

Због чега је изненађен муфтија Зукорлић?

ПOДГOРИЦA/РOЖAJE - Санџачки муфтиjа Mуамер Зукорлић тврди да не жели да дели муслимане у Црноj Гори, те да jе изненађен изjавама реиса Исламске заjеднице Црне Горе Рифата Феjзића за коjе каже да, уз сав труд, ниjе успео да разуме количину огорчења из ког произлазе толико тешке речи.
Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Феjзић jе, наиме, како су пренеле подгоричке Виjсти, наjавио jе да ће позвати државу да ту верску заjедницу заштити од муфтиjе Зукорлића кога jе оптужио да своjим "фашистичким деловањем" покушава да унесе немир у Црну Гору и подели тамошње муслимане. Повод за овако оштро реаговање реиса феjзића jе то што jе Зукорлићев мешихат у Рожаjама отворило школу Kурана и што, како тврди, неко из друге државе са "фашистичким размишљањем" хоће да прикаже да jе Рожаjцима пречи Нови Пазар него Рожаjе. Зукорлић jе за подгорички Дан оценио да се Феjзић заправо плаши за своjу функциjу, те да због тога износи речи коjе нису примерене за некога ко jе верник. - Феjзић jе несигуран у себе и плаши се за своjу функциjу, другачиjе не могу да схватим зашто на тако драстичан и непримерен начин неко ко се налази на челу верске заjеднице говори о другим људима", казао jе Зукорлић. Ни Феjзић, како jе казао, не веруjе у те речи. - Не доликуjе jедном вернику да каже за било кога, посебно за брата Mуслимана, да каже тако ружне речи, коjе представљаjу увреду. Не могу да схватим како jе заборавио прве лекциjе из Mедресе у коjима су такве речи строго забрањене, казао jе Зукорлић. Oн jе поручио да су нетачне оптужбе да он жели да изазове поделе и унесе немир међу Mуслиманима у Црноj Гори, наводећи да jе његово деловање у "jужном делу Санџака легално и легитимно.
Прочитајте још:

Напади на патријарха током геј параде вређају народ!

Добили су Параду поноса а ево шта сад хоће

Зукорлић jе обjаснио да има право верског и просветитељског деловања у Санџаку, па и на овом простору, а, како се наводи, устезали су се од административног деловања, да се то не би схватило као атак на заjедницу у Црноj Гори. До спора Исламске заjеднице у Србиjи и Исламске заjеднице у Црноj Гори дошло jе након што jе реис Феjзић изопштио из те верске заjеднице хафиза Aбдурахмана Kуjевића, коjи jе политички ангажован у рожаjском огранку политичке странке Бошњачке демократске заjеднице, лоjалне муфтиjи Зукорлићу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА