Најновије

Председник Федерације БиХ извређао Републику Српску!

Сарајево - Председник Федерације БиХ Живко Будимир осудио изјаве председника РС Милорада Додика о распаду БиХ и самосталности РС коју је назвао "геноцидном творевином". "Не смемо се правити глуви, не смемо допуштати да један босанско-херцеговачки функционер јавно говори о дисолуцији БиХ и да притом не сноси никакве правне санкције", казао је председник ФБиХ на конференцији за новинаре. Он тврди да је "праг толеранције предјен синоћ изјавама Милорада Додика на отварању манифестације Дани Српске у Србији на Коларцу, у Београду, у присуству председника Србије". Он пита "зашто изостају реакције институција БиХ и медјународне заједнице" и цитира да је Додик "у суседној Србији", без последица изјавио да је "једино смислено да РС у будућности види што мање као ентитет, а што више као државу обједињену са Србијом".
Прочитајте још:Додик се састаје са Путином у МосквиСрбин одликован у специјалним јединицама, обучава про-руске војнике у Украјини!
Будимир је рекао и да је РС геноцидна творевина и обећао да ће се у свом деловању на новој функцији након избора (кандидовао се за хрватског члана председништва БиХ) залагати за њено укидање али и укидање другог ентитета Федерације БиХ која је "неправедна и нефункционална". Залагаће се, каже, за регионализацију Босне и Херцеговине по географским, привредним и мултинационалним принципима, пренела је Фена. Казао је и да Дејтонски споразум "више није Свето писмо", и позвао све да подју путем јачања Босне и Херцеговине, односно укидања ентитета "због овакве Републике Српске". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА