Најновије

Обама: У војном сукобу са Русијом не можемо ништа постићи зато вршимо притисак

ЊУ ДЕЛХИ- „КРАЈЊЕ смо забринути због недавно кршења режима прекида ватре које су на истоку Украјини извели проруски сепаратисти уз помоћ Русије, руске технике, руског финансирања, руске обуке и руских трупа” – изјавио је Барак Обама након разговора у Њу Делхију са индијским премијером Нарендром Модијем.
Барак Обама (принтскрин: NBC news)

Барак Обама (принтскрин: NBC news)

Амерички председник је истовремено објавио: да ће се САД и даље држати свог досадашњег приступа украјинској кризи: „Наставићемо да појачавамо притисак на Русију. Наставићемо консултације са нашим међународним и, нарочито, европским партнерима јер желимо да будемо уверени да и они деле наш приступ овом питању”. Обама је додао да ће Вашингтон: „размотрити и нове начине притиска на Русију”. При том је махнуо омиљеном „немачком заставицом”, нагласивши: „Циљ САД није слабљење руске економије”. Као да није било Ирака, Авганистана, Југославије, Либије и Сирије, Обама је рекао и ово: „Ми смо заинтересовани за оно за шта је и свака друга земља: да велике државе не застрашују мале државе”. Оволико лагања требало би да је коначно превише чак и за Американце чија је цела историја – бар у трајању од век и по – и била заснована на застрашивању других, наметању другима и отимању од других.
Прочитајте још:Исламисти Боко харама отпочели напад на град МајдугуриУ току операција опкољавања 8.000 Украјинаца
Амерички лидер је, иначе, у Њу Делхију признао да војни судар његове земље не би дао никакве ефекте, да не би ништа решио. Потпредседник руске владе Игор Шувалов поручио је западним лидерима окупљеним у Давосу: да санкцијама Русију ни на шта не могу присилити и да узалуд покушавају да свргну Владимира Путина. Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, изјавио је да одустајање од антируских санкција подржава безмало половина земаља чланица ЕУ Извор: Факти.орг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА