Најновије

Гласајте за бенд "Кал"

Светски музички часопис "Songlines", један од најпрестижнијих часописа овог типа у свету, уврстио је бенд KAЛ са албумом „Romology“ у избор за најбољу групу године. Гласање траје до 31. јануара.

Фото Кал

Фото Кал

"Songlines" је посвећен праћењу различитих музичких праваца, од традиционалних до популарних и савремених, као и откривању нових талената широм света.

Кал је урбани ромски бенд из предграђа Београда. Од оснивања 2006. године, група је наступала на најзначајнијим домаћим, европским и светским фестивалима, попут "Роксилда" у Данској, "Фузион"  фестивала у Берлину,  " Sziget" фестивала у Будимпешти, као и на ЕГЗИТ-у. Музички стил који је Кал креирао од 2006. године, западни критичари су назвали "Rock'n'Roma". 

Наступали су и у САД где су током 2006. и 2008. године обишли све значајније клубове.

На домаћој сцени сарађивали су са Рамбом Амадеусом у нумерама „Дикх Ту Кава“ и „Комедија“ за које су 2007. године добили награду Даворин Поповић за најбољи видео спот на простору бивше Југославије, са Тијаном Дапчевић урадили су дуетску песму „Виле, вилењаци“, а на последњем албуму са репером Марчеллом снимили су нумеру „Краснокалипса“. Бенд ради у саставу: Драган Ристић (вокал, гитара), Дејан Јовановић (хармоника), Милорад Јевремовић (виолина, вокал), Иван Кузев (бас), Милош Величковић (бубњеви).

Гласање се одвија преко линка и траје до 31.јануара http://www.songlines.co.uk/music-awards/index.php

Прочитајте још: 

(ВИДЕО) Ацо Пејовић снимио песму посвећену Светом Сави

Извор Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА