Најновије

Алтернатива за Србију: "Овом државом деценијама се лоше управља - то мора да се промени"

НОВИ САД - Мирослав Паровић, председник Треће Србије и Захарије Трнавчевић, председник Покрета Богата Србија су на данашњој конференцији за медије рекли како су постигли договор да ове две организације започну сарадњу кроз политичко окупљање Алтренатива за Србију.
Алтернатива за Србију: Мирослав Паровић и Захарије Трнавчевић (Фото: Трећа Србија)

Алтернатива за Србију: Мирослав Паровић и Захарије Трнавчевић (Фото: Трећа Србија)

"Сама чињеница да су се о сарадњи договорили најстарији и најмлађи лидер неке политичке опције у Србији, већ шаље веома важну поруку српској јавности којој је данас договор и заједнички рад свих нараштаја више него поребан", рекао је Паровић у свом уводном излагању. "Наш заједнички циљ је да људи у Србији буду богати, а то сада није случај зато што се овом државом већ деценијама лоше управља и то се мора променити", истакао је Захарије Трнавчевић. Двојица лидера су се сагласила да су српско село и српска пољопривреда велике развојне шансе Србије и да се данас у условима кризе у којој се Европа налази мора водити рачуна да се вишкови хране из ЕУ не прелију у Србију јер би то, како кажу, уништило ионако слабу производњу. Лидери два политичка покрета су се сложили и да је јако важно искористити садашњу могућност освајања тржита Русије и Заједнице Независних Држава. Решење за квалитетан развој српске пољопривреде Алтернатива за Србију види у удруживању пољопривредника и прерађивача хране. Као модел за удруживање, Мирослав Паровић је предложио да се формирају пољопривредни комбинати по принципу приватно-јавно парнтерство. У оваквим кооперацијама би држава улагала земљиште и пратећу логистику, док би приватници улагали капитал и рад. "На тај начин би се државна земља ставила у функцију развоја и не би се у бесцење продавала странцима, док би са друге стране мали произвођачи хране и људи који имају капитал имали један добар оквир за улагање", објансио је Паровић. "Србија може и треба да буде ризница здраве хране јер за то има капацитете, а да ли ће то и бити у многоме зависи од нас", истакао је Трнавчевић и позвао своје колеге новинаре да помогну да се у широј јавности чује шта су решења која се нуде од стране Треће Србије и Богате Србије. "Способни и сложни ће спасити Србију", закључио је он. Погледајте комплетну конференцију за новинаре:
Прочитајте још:ШОК: Директор ЕГЗИТ-а обећао да ће тај фестивал да промовише српске националне интересе и истину о страдању Срба у НДХТрећа Србија: Сви заједно под једну заставу!(ВИДЕО) Стрелков окупио своје снаге у Москви: Ово је његов следећи потез
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА