Најновије

Паровић: Терор у Паризу треба све да нас пробуди

БЕОГРАД - "У своје лично име и у име Треће Србије, политичке организације на чијем сам челу изражавам најдубље саучешће породицама страдалих у терористичком нападу у Паризу. Овај кукавички чин је најочигледнији показатељ да је стање у Европи такво да се најближе може описати са буретом барута које свеког часа може да буде запаљено." - стоји у новом саопштењу председника Треће Србије, Мирослава Паровића.
Паровић (Фото: Трећа Србија)

Паровић (Фото: Трећа Србија)

"Баш због тога сматрам да је дужност сваког часног човека да у овом за све нас тешком периоду дамо све од себе да се међу европским народима и државама постигне један нови договор са циљем превазилажења свих оних проблема који су настали деловањем атлантистичких снага који преко Европске Уније и НАТО пакта на сваки начин подстичу стврање радикалног исламизма и других видова тероризма, попут неонацизма у Украјини и Хрватској." - каже се у саопштењу. "Посебну обавезу осећам као припадник народа који је имао ту несрећу да се први у Европи током деведесетих година сукоби са исламским џихадистима на просторима Босне и Херцеговине и Косова и Метохије. Џихадисти су на најсвирепији начин убијали српске цивиле у Сарајеву, Кравицама, Скеланима и на бројним другим локацијама. Нажалост, али ови екстремисти су током деведесетих година уживали подршку тадашње званичне политике готово свих држава у Европи чиме су у потпуности аболирани, а неки од највећих злочинаца попут Насера Орића су чак и ослобођени оптужнице за злочине, иако су и поједини његови најближи сарадници сведочили да је он лично учествовао у убиствима српских цивила." - истиче Паровић. "Ми у Србији данас осећамо посебну језу јер на својој територији већ имамо организоване формације које су недавно у Новом Пазару јавно парадирале у униформама које неодољиво подсећају на оне које су носили припадници Ханџар дивизије која је ратовала у саставу СС-а током Другог светског рата. На нашој тероторији већ деценијама имамо и организовани албански тероризам, а припадници тих терористичких група су прошле године на југу Србије страљали једног припадника наше полиције. Такође, осећамо велику забринутост за безбедност нашег народа који живи у Републици Српској, јер се на територији Федерације БиХ налазе кампови за регрутацију и обуку џихадиста који су успостављени још током деведесетих и практично никада нису ни престајали са радом." - објашњава Паровић.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Овако навијачи славе Бадње вече – „ПРАВОСЛАВНА АРМИЈА“
"Наравно, и у оваквом тренутку важно је истаћи да се никако не сме дозволити било каква антимуслиманска хистерија, јер тероризам никада није избор већине. Сваки пут када зажмуримо на неонацисте који у Украјини убијају људе у Доњецку, Луганску и другим градовима. Сваки пут када зажмуримо на концерте Марка Перковића-Томпсона на којима десетине хиљада људи носи нацистичка знамења и кличе „Убиј Србина!“, вређајући на тај начин не само Србе већ и Јевреје који су страдали од усташа у логорима смрти широм нацистичке творевине, Незавсне Државе Хрватске. Сваки пут када жмуримо на то да НАТО бомбардује и растура државе по свету. Сваки пут када жмуримо на стварање Велике Албаније. Сваки пут када жмуримо на све већу социјалну непрваду. Сваки тај пут смо дали свој несвесни допринос да се ново зло роди и да почиње да узима своје жртве. Време је да се пробудимо и да своје животе узмемо у своје руке иначе ће о нашим животима одлучивати људи са лошим намерама." - закључује Паровић у саопштењу поводом терористичког акта у Паризу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА