Најновије

КОЛИНДА ПРЕТИ: И ми дижемо ограду на граници

ЗАГРЕБ - Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да ће Хрватска морати да постави ограду на својој граници да би се заштитила од избеглица.
Колинда (Фото: ЈуТјуб)

Колинда (Фото: ЈуТјуб)

"Не желим да се Хрватска нађе у позицији да уђе већи број људи, а да се затворе границе суседних држава. Мислим да ће у будућности бити потребна некаква ограда или физичка препрека. Али немојте то звати жицом. Немојте то упоређивати с једном Сребреницом или с концентрационим логорима", рекла је Грабар Китаровић. Она је додала да је противница затварања званичних граничних прелаза, али и да Хрватска више не може да се брине о све већем броју људи. "Од самог почетка говорим: апсолутна контрола и контрола границе, за шта оружане снаге и полиција имају могућности и опрему", поновила је председница изјаве због којих се раније нашла на удару владе левог центра премијера Зорана Милановића. Милановићева влада се противи постављању ограда и ангажовању војске на граници са Србијом због уласка великог броја избеглица. На примедбу новинара да је Мађарска на своју границу поставила бодљикаву жицу, председница је одговорила да треба бити коректан према суседима и да не треба с њима беспотребно производити сукобе.
Прочитајте још:Нови сукоб на Mалти: Хрвати напали Србе бакљама и каменицама!Хиљаде иранских војника и елитни борци Хезболаха учествоваће у офанзиви на Алеп
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА