Најновије

БАЦАТЕ КОРЕ ОД МАНДАРИНА? Ни не слутите шта могу да излече (РЕЦЕПТ)

Мандарине су омиљено тропско воће многима, али њихова кора углавном завршава у канти за отпатке, што је велика грешка (наравно, само уколико сте сигурни да нису третиране хемикалијама).
Не бацајте коре од мандарина (Фото: pixabay.com)

Не бацајте коре од мандарина (Фото: pixabay.com)

Уколико вас муче грлобоља или кашаљ, самељите 50 грама кора од мандарина и ставите их у стаклену теглу. Самлевене коре прелијте чашом вотке или 40-постотним алкохолом. Добро затворите теглу и оставите је да одстоји недељу дана на тамном месту, а након тога узумајте по кашику након оброга, после чега треба да узмете и кашику меда. Коре мандарина можете искористити и у рецепту за праву посластицу - ушећерене корице. 500 – 600 г мандарина 300 – 400 мл воде 1 кашичица соли 350 г кристал шећера 350 мл воде још шећера за ваљање корице Поступак: Огулите мандарине и сачувајте корицу, коју ћете ставите у лончић, прелити је с 300 – 400 милилитара воде и додати јој једну кашичицу соли. Кувајте корицу у овој мешавини до врења. Кад закува, воду баците, а корицу сачувајте. Тај поступак ће одстранити горчину из корице. Прокувану корицу нарежите на танке тракице. У другом лонцу помешајте 350 грама шећера и 350 милилитара воде па пустите да мешавина закува, а шећер се отопи. Додајте припремљену корицу и све кувајте на лаганој ватри око пола сата или док корица не постане лагано прозирна, а сируп врло густ. Корицу пажљиво пребаците на цедиљку да се оцеди и осуши, а затим је уваљајте у доста шећера и распоредите по папиру за печење како би се до краја осушила. Спремите то у теглу и додајте колачима, напитцима или грицкајте када пожелите.
Прочитајте још:ЗАКУЦАЛА ЕКСЕРЕ У ЈАБУКУ: 12 сати тако стајало, па је појела. Резултат је фантастичан10 намирница за бољи рад црева
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА