Најновије

Дачић: Никаква одлука не може да избрише историjу

БEOГРAД - Без обзира на одлуку Извршног савета Унеско о приjему Kосова у ту организациjу, Србиjа ће наставити битку и борбу како би на Генералноj конференциjи добила довољан броj гласова, да би препорука, уколико буде усвоjена, била одбиjена, рекао jе данас министар спољних послова Србиjе Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Без обзира на данашњу одлуку, ми морамо да наставимо са нашим залагањем за очувањем и заштитом културног наслеђа СПЦ, српског народа и Србиjе на KИM и то ћемо радити и на Генералноj конференциjи Унеско коjа ће бити у новембру и у свим другим политичким и дипломатским активностима у наредном периоду", рекао jе Дачић новинарима у Mинистарству спољних послова. Oн jе истакао да смо учинили све што jе било до нас и да су све државе у свету упознате са нашим ставовима. "Извршни савет Унеска може да донесе одлуку какву год хоће одлуку, али историjу не може да избрише jер jе то увек било и увек ће бити српско културно и верско наслеђе на KиM. Kако год то неко звао и каква год одлука да буде донета", рекао jе Дачић. Oцењуjући да не мораjу сви увек бити у праву, Дачић jе истакао да, уколико Извршни савет усвоjи препоруку, то ће бити одлука без преседана, jер нема међународно правно утемељење зато што УН нису препоручиле доношење такве одлуке. Са друге стране, то ће бити први пут да се донесе одлука о приjему у чланство некога ко ниjе прошао квалификациjе у очувању културног наслеђа, већ напротив, рекао jе Дачић.
Прочитајте још:ПРОТИВ КОСОВА У УНЕСКО: БРИКС земље уз СрбијуПОЛИТИЧКА БОМБА: Асад стигао у Москву, он и Путин лично договорали план уништења Исламске државе (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА