Најновије

БРИТАНИЈА У ПАНИЦИ: Шеф тајне службе упозорио да џихадисти планирају нападе и масовна убиства

Исламска држава планира терористичке нападе у Великој Британији, а могуће су масовне жртве, упозорио је шеф обавештајне службе МИ5, преноси лондонски Телеграф.
Џихадисти (Фото: tvzvezda.ru)

Џихадисти (Фото: tvzvezda.ru)

Ендрју Паркер, генерални директор ове безбедносне агенције, рекао је да су највећа опасност “домаћи” џихадисти, рођени у Британији, који желе да допринесу борби ИД. Он је први пут јавно признао и да је МИ5 морао да изврши хакерске нападе на мреже које користе џихадисти, како би срушио њихове канале комуникације. Говорећи на годишњој конференцији о безбедности, он је рекао да је тренутни ниво опасности највећи које је он видео у својој каријери која траје 32 године. У последњих 12 месеци агенција је, како је рекао, спречила шест терористичких напада у Великој Британији и још седам у иностранству. – Четири петине наших људи су ангажовани на заустављању терористичких напада, а највећа опасност долази од ИД. Више од 750 екстремиста из наше земље су путовали у Сирију, и опасност је све већа. Знамо за завере у Британији које организују терористи из Сирије, инспирисани ИД-ом – рекао је Паркер. Домаћи “џихадисти” се радикализују, како је рекао, преко интернета, пропагандом ИД, и могућност да неко од њих изазове масакр је велика. – Све ово значи да се данас сусрећемо са опасношћу какву никад пре у мојој каријери нисам видео – поновио је Паркер.
Прочитајте још:Путин креће у офанзиву, али овај пут не у СиријиНа какав војни споразум са Русијом ће се усудити Вучић, хоће ли смети да тражи С-300?РУСКИ ЛЕТЕЋИ ТЕНК: Овог „крокодила“ се највише плаше исламисти (ВИДЕО)
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА