Најновије

Српска лига поручила Меркеловој: Гради ти центре за азиланте у Немачкој, а не у Србији

БЕОГРАД - Српска лига изражава забринутост поводом потврде информација да Немачка, преко својих хуманитарних невладиних организација, финансира изградњу прихватних центара за aзиланте на територији Србије. Српска лига упозорава да се иза тога крије намера Немачке, али и других земаља ЕУ, да већи број азиланата остане у Србији. ЕУ на овај начин жели да прелије проблем азиланата на Србију.
Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Информацију о плану Немачке да финансира изградњу прихватних центара у Србији јуче је потврдило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. - Српска лига поставља питање која је сврха изградње прихватних ценатара за азиланте на територији Србије када нико од тих људи не жели својевољно да остане у Србији? Да ли ће Србија, за рачун ЕУ, силом присиљавати азиланте да остану или ЕУ планира да опет затвори границе и на тај начин их  задржи у Србији? - питају из Српске лиге. Српска лига сматра да овом тактиком ЕУ планира да припреми терен у Србији за задржавање азиланата, како би у случају новог затварања граница, ублажила хуманитарну катастрофу и потенциално негативне медијске последице. - Српска лига још једном наглашава да је проблем азиланата - проблем ЕУ, а не проблем Србије. Они у Европу стижу преко Грчке која је чланица ЕУ, а затим се преко територија Македоније и Србије усмеравају према другим чланицама ЕУ. Уколико Берлин или ЕУ жели да задржи азиланте негде, то би требало да чини у Грчкој као чланици ЕУ. Србији нису потребни прихватни центри јер Србија је земља транзита. Србија треба да преговара са ЕУ само око помоћи за транспорт азиланата од Прешева до Хоргоша или Шида, одакле би наставили свој пут ка Немачкој и другим жељеним земљама. Српска лига поручује Ангели Меркел да она треба да гради прихватне центре на тлу Немачке, јер азиланти тамо иду, а не на тлу Србије - саопштио је данас овај покрет.
Прочитајте још:КАКО ОВО ДОБРО ЗВУЧИ: Србија Русији уступа Koсмет, Кадиров са Чеченима смирује АлбанцеСНП НАШИ: Вучић руши Николића и постаје председник Србије, нови премијер ће признати Косово
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА