Најновије

БЛОКИРАН ЗАГРЕБ: Снајперисти и хиљаде полицајаца на улицама, страхује се од тероризма?!

ЗАГРЕБ- Амерички потпредседник Џо Бајден долази у среду у Загреб на самит челника југоисточне Европе. У хрватским медијима се ова посета анализира као знак активнијег укључивања Сједињених Држава у решавању регионалних проблема и приближавање тог подручја Западу.
Загреб (Фото: Википедија)

Загреб (Фото: Википедија)

Други човек САД учествоваће на састанку регионалне иницијативе Брдо-Бриони која окупља земље настале распадом бивше Југославије и Албанију. На састанку ће поред председника земаља у региону, бити и председник Европског савета Доналд Туск и аустријски председник Хајнц Фишер. У време његовог доласка ваздушни простор над Хрватском биће затворен, а у ваздуху ће бити два хрватска ловца МиГ-21. Хрватски медији тврде да ће и Еф-Би-Ај највероватније бити у контролном торњу загребачког ародрома и пратиће слетање авиона. Министарство унутрашњих послова Хрватске одбило је да открије колико ће припадника полиције бити ангажовано на осигурања боравка америчког потпредседника у Загребу, иако се спекулише о бројци од 4 до 5 хиљада полицајаца. Због најновијих терористичких напада широм Европе, као и у БиХ, мере безбедности су веће него иначе. Под надзором су и све радикалне исламске групе у БиХ и Србији како би се онемогућио евентуални напад на америчког потпредседника. Очекује се да ће Бајден бити превезен блиндираним аутомобилом од аеродрома до канцеларије хрватске председнице. На рути кретања биће заварени шахтови, а на зградама ће бити снајперисти. Објављене су и листе улица где ће саобраћај бити обустављен, као и забране паркирања и заустављања у појединим деловима Загреба.
Прочитајте још:ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БиХ: Бомбом на полицијску станицу! (ВИДЕО)Ђукановић ће 2016. или пасти под притиском протеста или ће се сам повућиДевојчице из Босне претучене на смрт док су покушавале да побегну исламистима
Извор: jutarnji.hr/ index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА