Најновије

Српска лига: Србија да омогући грађанима да се лакше и јефтиније наоружају

БЕОГРАД - Српска лига затражила је данас укидање неразумно високих пореза на оружје како би се грађанима омогућило да задрже своје легално наоружање и додатно се наоружају.
- У Србији су лична безбедност, безбедност поседа и дома све више угрожени, а право на заштиту имовине све се теже остварује. Српска лига се залаже за изградњу система који ће у пуној мери обезбедити заштиту живота и поседа. Грађани Србије имају право за самоодбрану и право да бране своје породице и своје домове. Српска лига сматра да је порез на оружје у Србији недопустиво велик и да је држава сталним подизањем пореза укинула могућност сиромашнијим грађанима да поседују оружје и заштите своје домове и породице - саопштио је овај Покрет. Српска лига тврди да високи порези, који у 90 % случајва премашују вредност оружја и који су већи од пореза на кућу или аутомобил, чине то да поседовање оружја постаје привилегија богатих, док се сиромашним грађанима Србије одузима право на самодбрану. - Држава треба да стимулише и олакша набавку оружја српске производње за личну и породичну безбедност. Једино што може да нас заштити од наоружаног негативца јесте наоружани позитивац. До сада је држава спречавала да се поштен свет наоружа и заштити од разбојника. Од сада држава мора да стимулише самоодбрану од битанги који не презају да нападају домове у којима су мајке са децом. Разбојници на сваком кораку могу илегално да набаве оружје без лекарског прегледа и бесконачних полицијских провера, чији је циљ да поштен свет одустане од легалне набавке оружја за самоодбрану од разбојника - поручују из Српске лиге. Они истичу да је задатак државе и полиције да бране поштен свет од криминалаца. - Актуелна пракса и Закони обликују оквир где се према поштеним породичним људима делује као да су они негативци. Овој пракси мора да се стане на пут и овакво поступање мора да се прекине. Данас се поштеним људима тражи длака у јајету да би испунили услове за поседовање оружја за породичну безбедност. Често се позивамо на развијени запад, па хајде да у овом домену поступамо као Швајцарци и Американци којима је породична безбедност светиња - кажу у Српској лиги. Они такође апелују да држава пружи максималну подршку развоју српске наменске индустрије. - Пореском политиком држава треба српске произвођаче оружја да стимулише субвенцијама и да их заштити од страних компанија из домена наменске индустрије. Србија има добар квалитет наменске индустрије, која има квалитетне кадрове, богато искуство и потенцијал не само за српско и регионално, него и светско тржиште  - кажу у Српској лиги и на свом сајту srpskaliga.rs наводе списак свих произвођача оружја из Србије. Ова организација је предложила раније да Србија изнајми Косво и Метохију Русији на 99 година, а више о томе можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:ХАОС НА ТАДИЋЕВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Вучићевић излудео Тадића питањима! (ВИДЕО)ДЕМОКРАТЕ ЗА ГЕЈ БРАКОВЕ: Правно регулисати истополне заједнице
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА