Најновије

СНП АПЕЛУЈЕ: Спречити резолуцију о Дејтонском споразуму

БEOГРAД - Српска народна партиjа позвала jе Владу Србиjе да се што пре дипломатски укључи и спречи усваjање резолуциjа о Деjтонском споразуму коjе, како се наводи, имаjу штетне последице по Републику Српску и српски народ.
Српска народна партија (Фото: СНП)

Српска народна партија (Фото: СНП)

"У току су огромни притисци да се изврши ревизиjа Деjтонског споразума с циљем да се централизациjом Босне и Херцеговине или умање надлежности или потпуно укине Република Српска. Eвропски парламент ће већ сутра, у четвртак, расправљати о неколико резолуциjа чиjи jе циљ управо ревизиjа Деjтона", наводи се у саопштењу из те странке. Oва странка сматра да покушаjи промене Деjтона у години када се обележава 20 година од потписивања овог споразума, нису случаjни. "Главни лобисти усваjања резолуциjа у Eвропском парламенту су хрватски посланици. Само jедна резолуциjа, иза коjе jе стала посланичка група "Eвропа нациjа и слобода" jе у корист очувања Деjтонског споразума и Републике Српске. Србиjа, као земља потписница споразума и као земља коjа са Републиком Српском има Споразум о специjалним и паралелним везама, мора да заштити Српску. "Не могу европске интеграциjе Србиjе и отварања поглавља у преговорима са EУ бити разлог за незамерање Униjи на овако важном питању, jер jе очување Деjтонског споразума и Републике Српске од нашег виталног националног интереса", наводи СНПи додаjе да та странка подржава сваку инициjативу и резолуциjу у Eвропском парламенту коjа би имала за циљ очување овог споразума, коjи jе донео мир у БиХ и допринео стварању Републике Српске. "Исто то би морала да чини и Влада Србиjе", сматраjу у овоj странци.
Прочитајте још:ПОЛИЦАЈЦИ У ШОКУ: Александар Вучић разлупао просторије СНСДАЧИЋ БЕСАН ЗБОГ ПРОВОКАЦИЈА: Вучић добро одговорио – стално нас нападају!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА