Најновије

Хезболах проглашен терористичком групом од стране Заливских земаља

Заливске државе прогласиле су Хезболах "терористичком групом" у посљедњем регионалном потезу против ове шиитске организације која подржава сиријску Владу.
Хезболах (Фото: Јутјуб)

Хезболах (Фото: Јутјуб)

Шесточлано Веће за сарадњу Заливских земаља, у којем су Бахреин, Кувајт, Катар, Оман, Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија, донело је ову одлуку због "непријатељских акција милитаната који регрутирају младе људе за терористичка дела", рекао је секретар ГЦЦ-а Абдулатиф ал-Заyани. Заливске земље предузеле су низ мера против Хезболаха од како је Саудијска Арабија прошлог месеца зауставила три милијарде долара помоћи Бјеруту. Иран, саудијски ривал, подржава шиитску групу. Саудијска Арабија и Иран на супротним су странама у сукобима у Сирији и Јемену. Непријатељска позиција Либана Најављујући да ће зауставити војно финансирање Либана, саудијски званичници саопштили су како су примиетили "непријатељску позицију Либана насталу због притиска Хезболаха на државу". Због тога је Ријад најавио да ће размотрити своје односе с Бејрутом. Саудијски званичници нагласили су да је Либан одбио да се придружи Арапској лиги и Организацији исламске сарадње у осуди напада на Саудијску амбасаду у Ирану у јануару. Ријад је прекинуо дипломатске везе с Техераном, јер су демонстранти спалили Саудијску амбасаду након што је у Саудијској Арабији погубљен шиитски имам.
Прошитајте још:Помоћ од 700 милиона евра стиже Грчкој и осталим чланицамаTEНКОВИ ИСЛАМИСТА ЛЕТЕ У ВАЗДУХ: Овако бију Асадови „Тигрови“! (ВИДЕО)
Извор: Алџазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА