Најновије

Отац слепе девојчице: Затражићу азил ван Србије јер је моје дете дискриминисано

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА - Николина Петковић је рођена без очију, она сада похађа трећи разред основне школе у Смедеревској Паланци, а родитељи тврде да је њихова ћерка дискриминисана и да нема услова за школовање.
Николина нема ни уџбенике (Фото: Породична архива)

Николина нема ни уџбенике (Фото: Породична архива)

- Моја ћерка нема услова за образовање, не добија уџбенике за слепе особе, није јој обезбеђен превоз до школе. Због чега је мојој ћерки ускраћено право на образовање, општина је по закону је дужна да обезбеди услове за образовање и превоз. Обратио сам се Министарсту просвете, преседнику републике Томиславу Николићу, министру Ивици Дачицу, министарки Кори Удовички, нацелници за Подунавки округ, Републичкој инспекцији просвете, лопта се пребацује на локалну самоправу -каже Југослав Петковић, Николинин отац. Он каже да се обраћао општинској самоуправи али да није добион никакав одговор. - Док сам имао новца ја сам је куповао уџбенике за слепе и све друго што треба, али више новца немам. Жена и ја смо незапослени. Нико не жели да помогне. Она је интелигентна девојчица, труди се и одличан је ђак али нема ни књиге. Ако се не обезбеде услови за Николинино образовање бићу принуђен да потражил азил ван Србије - разочаран је Петковић.
Прочитајте још: Дванаесторо деце се изненада онесвестилу у школи код ТителаБаварска: Зауставити прилив азиланата са Kосова
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА