Најновије

БЛАМ: Сириза нема појма шта ради - тек се уче стварним проблемима Грчке!

ATИНA - Грчки министар финансиjа Jанис Варуфакис изjавио jе данас да његова влада не тражи начин да се извуче од плаћања дугова, већ жели да добиjе неколико месеци финансиjске стабилности.
Јанис Варуфакис (Фото: telesurtv.net)

Јанис Варуфакис (Фото: telesurtv.net)

У ауторском чланку за "Њуjорк таjмс", Варуфакис jе истакао да Грчка не треба да узима нове заjмове док не осмисли кредибилан план за постизање економског раста, пренео jе Роjтерс. "Наша влада не тражи од своjих партнера ослобађање од отплате дугова", написао jе Варуфакис у чланку обjављеном уочи вечерашњег састанка министара финансиjа еврозоне у Бриселу, на коjем ће се разговарати о захтевима званичне Aтине за ревизиjу услова отплате грчког дуга и укидање мера штедње. "Mи тражимо неколико месеци финансиjске стабилности, што би нам омогућило да радимо на увођењу реформи коjе би прихватила шира грчка популациjа, како бисмо поново почели да остваруjемо економски раст и били способни да враћамо своjе дугове", навео jе грчки министар финансиjа. "Неће бити више заjмова, бар не док не осмислимо кредибилан план за раст привреде, коjи би нам омогућио да враћамо те заjмове, помогао средњоj класи да опет стане на своjе ноге и стао на краj ужасноj хуманитарноj кризи", истакао jе Варуфакис.
Прочитајте још:Ако се рат настави, циљ Новоросије биће пораз украјинске армије и власти у Кијеву
Oн jе поновио како жели да Грчка постигне договор са еврозоном, али jе истакао и како се неће либити конфронтациjа. "Oдлучни смо у намери да се супротставимо моћним интересима како бисмо поново оживели Грчку и задобили поверење наших партнера. Tакође смо одлучни у томе да нећемо допустити да нас третираjу као дужничку колониjу, коjа мора да истрпи оно што jоj jе наметнутно", навео jе у тексту грчки министар финансиjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА