Најновије

Хуманитарац учествовао у инциденту у Паризу?!

Бивши полицајац, 50-годишњи Ричард Барклај, који се сада бави људским правима у једној хуманитарној организацији из Белфаста, учесник инцидента у париском метроу.
Барклај у Паризу (Фото: Јутјуб)

Барклај у Паризу (Фото: Јутјуб)

Полиција је идентификовала тројицу навијача Челсија који су учествовали у инциденту у метроу у Паризу пре неколико дана, када група навијача лондонског клуба није дозволила тамнопутом Сулејману С. да уђе у воз. Полиција није саопштила њихова имена, али су медији у Даблину сазнали врло прецизне детаље из живота једног од њих. Реч је о 50-годишњем Ричарду Барклају, бившем полицајцу из Северне Ирске. Да буде још занимљивије, Барклај сада ради за хуманитарну организацију која се бави људским правима и помаже људима у невољи. Wave Trauma Centre из Белфаста суспендовао је Барклаја до даљег, а бивши полицајац и власник сезонске карте за Челсијеве утакмице признао је да је био у возу у време инцидента и рекао да жели полицији да објасни шта се све догађало у Паризу. Барклај је преко адвоката поручио да жели да објасни "контекст и околности под којима је дошло до инцидента", али тврди да није певао расистичке песме. Такође, Барклај каже да је путовао у Француску сам, да не познаје нити једног навијача Челсија који се види на снимку и тврди да никада није био члан нити једне навијачке групе. "Његова биографија, рад у Арфици и Индији свакако подривају теорију да је господин Барклај расиста", пише у саопштењу које је доставио адвокат и додаје се да Барклеј већ 20 година прати Челси на гостовањима, без икаквих инцидената. У саопштењу се наводи да Барклеј признаје да је присуствовао инциденту у Паризу када "особа, коју Барклеј не познаје, није дозволила тамнопутом младићу да уђе у воз". Барклај се, такође, "искрено извињава Сулејману због трауме коју је доживео". Подсетимо, група навијача Челсија није дозволила Сулејману да уђе у метро, неколико пута су га одгуривали и узвикивали "Ми смо расисти и то нам се свиђа", док је већина путника немо посматрала шта се дешава. Челси је осудио понашање ових навијача, а председник Француске Франсоа Оланд је разговарао са Сулејманом који се нашао на мети енглеских навијача.
Прочитајте још:OВАКО НАМ УЧЕ ДЕЦУ: Србија без Космета у уџбенику за 6 разред (ФОТО)Видео лажиран? Свима су за ‘око запели’ дивовски џихадисти!
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА