Најновије

Евро пао најниже у последњих 12 година - акције на берзама достигле максимум!

ЛOНДOН - Eвро се данас спустио на нови 12-годишњи минимум у односу на долар, а акциjе на берзама еврозоне достигле су нове максимуме, будући да компаниjе веруjу да ће упорно слабљење европске валуте у односу на америчку допринети њиховоj заради, као што ће, са друге стране, снажан долар угрозити профит америчких фирми.
Евро (Фото: niffyluxcom)

Евро (Фото: niffyluxcom)

Глобална финансиjска тржишта су ове недеље фокусирана на састанак америчке Управе федералних резерви (ФЕД), заказан за среду, а вредност евра према долару ће наставити да утиче на кретање акциjа, осталих валута и обвезница, наводе аналитичари, а преноси Роjтерс. "Уз овако снажан долар уочи састанка ФЕД-а, евру наредних дана настављаjу да прете ризици коjи би могли додатно да оборе његову вредност, а његово евентуално jачање биће ограничено", наводе аналитичари банке Уникредит. Eвро jе данас оjачао трећину процента на 1,0530 долара, након што jе у jедном тренутку потонуо на 1,0457 долара, што jе његов наjнижи ниво од jануара 2003. Eвро jе од средине 2014. изгубио готово четвртину вредности у односу на долар, а прошле недеље jе претрпео наjвећи недељни пад од септембра 2011, ослабивши 3,2 одсто, након што jе Eвропска централна банка покренула програм куповине обвезница земаља еврозоне укупне вредности 1,1 билион евра. Aмеричка банка "Голдман Сакс" процењуjе да ће евро до краjа 2017. вредети 0,80 долара.
Прочитајте још:ЛНР неће уводити сопствену националну валутуСтруја скупља већ у рачуну за април
Aналитичари веруjу да ће ФЕД ускоро подићи каматне стопе први пут од 2006, а економисти коjи су учествовали у Роjтерсовоj анкети подељени су у мишљењу да ли ће до првог подизања стопа доћи већ у jуну или касниjе ове године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА