Најновије

Монтиран видео Варуфакиса

БEРЛИН - Немачки TВ водитељ Jан Бемерман jе признао да jе монтирао видео снимак на коjем се види како грчки министар финансиjа Jанис Варуфакис показуjе средњи прст Немачкоj, обjавили су данас немачки медиjи.
Варуфакис (Фото: Јутјуб)

Варуфакис (Фото: Јутјуб)

Бемерман, водитељ сатиричке емисиjе "Нео Mагазин Роjал" на телевизиjи ЗДФ, рекао jе да од недеље чека да га неко пита да ли jе монтирао лажни снимак, коjи jе изазвао велику буру у jавности, али га нико то ниjе питао, пренела jе агенциjа AФП. "Извините господине Варуфакис, то се неће поновити", рекао jе немачки водитељ, пошто jе обjаснио како jе његов продукциjски тим лажирао видео снимак. На снимку, за коjи се испоставило да jе монтажа, види се како Варуфакис на jедном догађаjу у Загребу 2013. године, пре него што jе постао грчки министар финансиjа, прича о проблемима са коjима се суочава његова презадужена земља, а затим каже "покажите средњи прст Немачкоj" и то и уради. Грчка и Немачка, коjа jе практично главни финансиjер у Eвропскоj униjи, нису у наjбољим односима откад jе у jануару у Грчкоj на власт дошла ултра-левичарска странка Сириза, коjа jе гласачима обећала да ће укинути оштре мере штедње. Снимак jе први пут приказан у недељу у ток-шоу емисиjи Гинтера Jауха на немачкоj телевизиjи AРД, у коjоj jе гост путем видео-линка из Aтине био управо Варуфакис, коjи jе одмах одлучно негирао да jе снимак прави.
Прочитајте још:Порошенко потписао закон о посебном статусу ДонбасаНАТО све забринутији због изненадних провера борбене готовости Оружаних снага РФ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА