Најновије

ПЉАЧКА ВЕКА: Група "Пинк Пантер" украла дијаманте у вредности од 60 милиона фунти

ЛОНДОН - Пљачку трезора у центру Лондона током ускршњег викенда извели су припадници међународне криминалне групе “Пинк Пантер” пореклом са Балкана. Британска полиција сумња да је из једне зграде у јувелирској четврти Хатон гарден, где већина јувелира држи накит, “испарио” садржај из чак 72 сефа, укупне вредности од 60 милиона фунти.
Пинк Пантер - најјача балканска пљачкашка група (Фото: ЈуТјуб)

Пинк Пантер - најјача балканска пљачкашка група (Фото: ЈуТјуб)

Британски медији преносе да се на снимцима надзорних камера види неколико мушкараца обучених као радници, али лица сакривених од камера, како како улазе и излазе из једне зграде. Чланови банде у флуоресцентним прслуцима и кацигама, мирно су, наводи су у јучерашњим извештајима готово свих листова на острву, носили вреће и гурали канте са смећем у високо обезбеђену зграду у центру Лондона, а посао су одрадили током две ноћи. Очевици тврде да су само неколико сати пре пљачке у четврти Хатон гарден видели “сумњиве мушкарце из источне Европе”. - Видео сам двојицу на моторима, док су остали били у комбију. Неколико минута су пажљиво посматрали зграду са сефовима. Мислим да су осматрали зграду планирајући пљачку. Нешто ми је ту било сумњиво - рекао је сведок, иначе јувелир. Скотланд јард је, у међувремену саопштио да су полицајци дошли до великог броја снимака са безбедносних камера, који се тренутно анализирају. - Пљачкаши су били веома смели и у зграду су тог викенда ушли два пута, први пут у четвртак 2. априла у 20.19, да би отишли следећег јутра у 8.12, а вратили су се у суботу око 22.17 и тамо боравили до 6.44 следећег јутра - испричао је детектив Пол Џонсон, који предводи истрагу. - Лопови су у та два наврата у згради са сефовима отворили 72 од укупно 999 сефова. Полиција је признала да је аларм у згради активиран мало после поноћи 3. априла, на почетку празничног викенда, али да нико није послат да провери, па је крађа откривена тек у уторак. Бивши шеф одељења за крађе у Скотланд јарду Џон О’Конор рекао је да су лопови деловали као професионалци и добро припремљени, а да је полиција показала “крајњу некомпетентност” не одговоривши на аларм. Бивши детектив Скотланд јарда Џим Дики је изразио уверење да ће истражиоци покушати да утврде да ли банда “Пинк Пантера” заиста има везе са пљачком у Хатон гардену. - Мислим да су имали кртицу у трезору, пошто су знали план зграде и где да буше како би дошли до дијаманата. Са њима је у трезору можда био и стручњак за процену који су дијаманти и друго драго камење највреднији - рекао је Дики. С обзиром на вредност оп­љачканог блага, која се процењује на 60 милиона фунти, ово је једна од најсмелијих и највећих пљачки у новијој британској историји.
Прочитајте још:Уместо јаја Украјинци фарбали гранате па напали Доњецк (ФОТО)ОКОРЕЛИ КРИМОС: Кад плачеш на погрешном месту… (ВИДЕО)
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА