Најновије

Велики терористички напад исламиста: Убијено 33, а рањено преко 100 људи

ЏАЛАЛАБАД- Исламска држава (ИС) преузела је одговорност за данашњи самоубилачки напад у граду Џалалабад у источном Авганистану где је убијено најмање 33 и повређено више од 100 људи, рекао је авганистански председник Ашраф Гани.
Исламисти (Фото: Јутјуб)

Исламисти (Фото: Јутјуб)

"Ко је преузео одговорност за данашњи страшан напад у (провинцији) Нангархару. Талибани нису преузеле одговорност за напад, Даеш (ИС) је преузео одговорност за напад", изјавио је Гани током посете посете авганистанској провинцији Бадагшан. Особа које тврди да је портпарол ИС преузела је одговорност за напад у позиву агенцији АФП и објавом на интернету, иако такве тврдње није било могуће проверити. Локални авганистански медији јавили су да је бивши портпарол пакистанских талибана навео да они преузимају одговорност за бомбашке нападе у источном авганистанском граду у име ИС у Пакистану и Авганистану. Портпарол није био доступан и његову везу са групом ИС није могла да провери агенција Ројтерс. У бомбашком нападу у источном авганистанстанском граду Џалалабад убијено 33 и повређено више од 100 људи испред банке где државни службеници подижу плате, саопштила је данас полиција. "Био је самоубилачки напад. Рано је рећи о којој врсти бомбаша самоубице се ради", рекао је командир полиције провинције Нангархар, генерал Фазел Ахмад Шерзад на конференцији за новинаре. Он је додао да полиција још није утврдила да ли је нападач носио експлозив или је био постављен у аутомобилу. Полиција истражује да ли је била и друга експлозија пошто су људи пожурили на лице места после прве експлозије да би помогни, рекао је генерал и додао да је трећа детонација била неутралисана пошто су стручњаци на време открили бомбу, у близини месту експлозије прве бомбе.
Прочитајте још:(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Меркелова жели зону слободне трговине са Русијом!РУСКИ ГРОМ: Најбржа нуклеарна ракета на свету – 26.000 КМ/H (ВИДЕО)
За сада нико није преузео одговорност за напад. Талибански побуњеници су негирали одговорност за напад, мада су преузимали одговорност за раније сличне нападе који се подударају са наглим повлачењем страних снага. "Било је чин зла. Ми га оштро осуђујемо", рекао је портпарол талибана Забихулах Муџахид у изјави за агенцију Ројтерс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА