Најновије

ХРВАТИ ИЗЛАЗЕ НА УЛИЦЕ: Грађани бесни, Хрватску чека грчки сценарио

Масовни протести најављени су за предстојећи викенд у Хрватској, када се очекује да ће на улице да изађе више од 50.000 људи.
Загреб (Фото: zagreb.hr)

Загреб (Фото: zagreb.hr)

То би, бар према политичким аналитичарима, био и крај равнодушног односа грађана према кризи и снажно упозорење политичком врху да земља мора да се мења. Протести долазе неколико дана после објављивања ранг-листе успешности земаља чланица ЕУ од стране Европске комисије, на којој је Хрватска на последњем месту. Оно што се дуго предвиђало, да ће Хрватску затећи судбина Грчке, сада је, чини се, на реду. Јавне финансије су потонуле, инвестиција нема, вештачки се решава питање незапослених, блокираних рачуна је све више, као и задужених грађана који не могу да враћају кредите. Европа од Хрватске тражи ново стезање каиша, како би се смањио дефицит. Правих реформи и даље нема, а сигурно је да их у изборној години неће ни бити. На улице ће прво да изађу "блокирани", односно грађани који не могу да плаћају рачуне, јер је већина остала беу посла. Данас је таквих у Хрватској више од 300.000, а из месеца у месец дугови само расту. Следећи који најављују протесте су штедише у "швајцарцима", незадовољни начином решавања њихове судбине. Попис незадовољних у Хрватској је све дужи и већи, па ће за владу Зорана Милановића оно бити дуго, топло лето. Избори се очекују крајем године.
Прочитајте још:Овако је говорио Саша Марковић:Скори крај америчког империјализмаСтручњаци упозоравају: Велика Албанија прети да раскомада Балкан
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА