Најновије

СТИГЛО ПОЈАЧАЊЕ РУСИМА: И српски Ноћни вукови иду на Берлин

Групице руских мотоциклиста, Ноћних вукова који, почасном вожњом Путевима победе од Москве до Берлина, прослављају 70 година од завршетка Другог светског рата добиће појачања из Србије, саопштили су организатори на свом сајту.
Ноћни вукови (Фото: Тульские Известия )

Ноћни вукови (Фото: Тульские Известия )

"Петог маја балкански бајкери из подружница Ноћних вукова у Македонији, Бугарској и Србији стићи ће у Праг, где ћемо се срести са чешким мотоциклистима", саопштио је вођа Балканског одељења тог најстаријег руског мотоциклистичког клуба Лењин Јовановски. На пут дуг 6.000 километара од 25. априла до 9. маја од Москве до Берлина преко Белорусије, Пољске, Словачке, Чешке, Аустрије и Немачке требало је да крене стотинак руских мотоциклиста уз пољске, чешке и словачке бајкере, који би им се уз пут солидарно придружили. Пољски, чешки и немачки званичници и део јавности у те три земље на Ноћне вукове гледају као на милитантне националисте чија вожња је по њиховим речима само политичка провокација и демонстрације руске силе - кад не могу тенковима онда бар на јаким мотоциклима - а смета им и ангажовање лидера Ноћних вукова у Антимајдану након сукоба у Украјини. Пољска и Литванија вратиле су неколико десетина ноћних вукова са граница иако су имали важеће шенгенске визе, а Немачка је саопштила да је неким руским учесницима вожње визе поништила. Мали део учесника вожње, руских Ноћни вукови успели су ипак да пређу границе појединачно или у раштрканим групицама а сада, на територији Чешке и Словачке, желе да формирају колоне. Усамљени Ноћни вук који је заварао пољске граничаре тако што је стигао из Чешке на мотоциклу са чешком регистрацијом који је позајмио од пријатеља, одао је 29. априла пошту жртвама холокауста и совјетским војницима који су ослободили логор у некадашњој највећој фабрици смрти коју су Немци подигли у окупираној Пољској. Неколико руских Ноћних вукова појавило се јуче у Острави на истоку Чешке током велике прославе 70. годишњице ослобођења града и положили су венце на споменик црвеноармејцима којима Чеси у том делу земље имају да захвале за слободу од Хитлерове Немачке. У Острави нису изазвали већу пажњу, пошто су град преплавили поново као пре 70 година совјетски војници и легендарни совјетски тенкови Т-34 и ратни авион из тог времена Јак-3, а чланови чешких клубова љубитеља историје приредили су получасовни приказ некадашње пресудне битке код моста у Острави. "Чинимо што можемо за демократију, да не морамо поново да се убијамо", поручио је Чесима у Острави ратни ветеран, командант једног од тенкова, деведесетогодишњи генерал Микулаш Кончицки. Руски Ноћни вукови, који су променивши планове успели да уђу у шенгенски простор из два правца, са севера Пољске и Чешке и југоистока преко Мађарске, срећу се у Братислави где им словачке власти неће правити проблеме да формирају заједничку колону. Након одавања поште код Споменика Црвеноармејцима у Братислави кренуће у Чешку, где ће им се придружити и Ноћни вукови из Србије, Македоније и Бугарске, како би 9. маја ушли са старим совјетским заставама у Берлин.
Прочитајте још:Мирослав Лазански отворено о свему: Идејни зачетник ЕУ је Хитлер! (ВИДЕО)ТРЕЋИ СВЕТСКИ У НАЈАВИ: Војни врх САД-а одлучио да наоружа Украјину!
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА