Најновије

ИНТЕРНЕТОМ ХАРА ОПАСАН ВИРУС: Чак и да га обришете, уништиће вам цео компјутер

Нова врста компјутерског вируса под називом Ромбертик прети рачунарима. Овај вирус користи врло успешне методе избегавања антивирусних програма, па га је због тога веома тешко уклонити.
Илустрација (фото: interface.ca)

Илустрација (фото: interface.ca)

Ромбертик брише кључне фајлове у оперативном систему, па тиме практично онеспособљава рачунар јер ће се он нон-стоп рестартовати. Овај вирус дизајниран је за крађу шифри и других поверљивих информација. Корисници се овим вирусом најчешће заразе отварањем фајлова које добију мејлом, па га стога добро проверите пре отварања. Када вирус детектује да антивирус покушава да му спречи приступ, тада он покушава да уништи комплетан рачунар. Ратоборни вирус чак периодично “патролира” како би открио да ли је у току процес чишћења. Сумња се да Ромбертик покушава да обрише кључни системски фајл у Виндовсу који се зове Master Boot Record (МБР). Уколико му то пође за руком, рачунар ће се непрестано рестартовати. Једино решење је реинсталирање Виндовса.
Прочитајте још:Како на Фејсу прочитати нечију поруку, а да пошиљалац тога не буде свестанОпрез, не наседајте на интернет преваре: Ево које су најчешће
Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА